2013.
szeptember
13. 09:12

A hétvégén is folytatódik a borús idő

Címkék:
Front A hétvégén is folytatódik a borús, esős idő, ugyanakkor már több napsütésre lehet számítani, a maximumhőmérséklet több helyen 20 Celsius-fok felett alakulhat, vasárnap akár 25 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken erősen felhős és napos időszakok és helyek egyaránt lesznek, elsősorban északon és nyugaton valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 7-12 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb, a Balaton térségében enyhébb lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Szombaton többfelé megerősödhet a szél. Az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, északkeleten viszont csak kevés napsütés valószínű. Nyugaton legfeljebb egy-két helyen lehet számítani záporra, másutt elszórtan - legnagyobb eséllyel északkeleten - fordul elő eső, zápor. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 17 és 23 fok között alakulnak.

Vasárnap kezdetben jobbára napos idő valószínű, azután viszont nyugaton felhősödni kezd az ég. Estefelé nyugaton helyenként már előfordulhat záporeső, de a szél mérsékelt marad. A leghidegebb órákban 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, délután 21-25 fokig melegszik a levegő.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART