2013.
március
21. 16:34

A hétvégén lehűlés, havazás és hófúvás egyaránt várható

Címkék:
havazás Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint a hétvégén is csak kevés napsütés ígérkezik, többfelé várható hószállingózás, havazás, az erős, viharos széllökések miatt hófúvásra is készülni kell. A hőmérséklet helyenként mínusz 10 fok alá is csökkenhet, de vasárnap várhatóan még nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken a Dunántúlon változó felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Keleten eleinte többfelé várható havas eső, északkeleten havazás, estefelé megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és északkeleten is viharossá fokozódik. Északkeleten néhol hófúvás is kialakulhat.

Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 Celsius-fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű.

Szombaton számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Az éjszakai minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között, a havas északkeleti tájakon mínusz 10 fok alatt alakul. A nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap csak északkeleten lehet kevés napsütés. Főként nyugaton és délen havazásra, hószállingózásra lehet számítani. A nagyobb mennyiség délnyugaton várható, északkeleten számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti, keleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, északkeleten mínusz 10 fok alatt valószínű, de még a nappali órákban is 0 fok körüli időre lehet számítani.

Forrás: MTI Fotó: Vajda János

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART