2012.
december
19. 10:22

A januári nyugdíjemelés alapja a novemberben megnövelt összeg

Címkék:
EMMI A jövő januári 5,2 százalékos nyugdíjemelés alapja a novemberben visszamenőleg 1,6 százalékkal megnövelt, decemberben folyósított összeg lesz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Idősügyi Tanács aznapi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, a nyugdíjak a következő évben is megőrzik vásárlóértéküket.

Soltész Miklós szociális államtitkár a tanácskozáson elmondta, hogy a nyugdíjak reálértékének megőrzése érdekében 2013. január 1-jétől 5,2 százalékkal emelkedik azok ellátása, akiknek 2012. december 31. előtt öregségi nyugdíjat, hozzátartozói ellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot állapítottak meg. Az intézkedés több mint 2,8 millió embert érint. Az emelés átlagos összege ötezer forint havonta.

Az Emmi közleménye szerint az emelést mindazok megkapják, akik 2013. január elseje előtt nyugdíjban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, balett-művészeti életjáradékban, átmeneti bányászjáradékban részesülnek.

Az intézkedés a megváltozott munkaképességűek ellátásaiban részesülőket, valamint azokat is érinti, akik korábban rendszeres szociális járadékosként nem kaptak emelést.

Növekszik az ellátása azoknak a nőknek is, akik negyven munkában töltött év után vonultak nyugdíjba. Számuk 2012 végére várhatóan meghaladja a 90 ezret - írta a minisztérium.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
december
18. 16:21

Orbán Viktor: jövőre is megőrzik reálértéküket a nyugdíjak

Orbán Viktor: jövőre is megőrzik reálértéküket a nyugdíjak A nyugdíjak a következő évben is megőrzik vásárlóértéküket - jelentette ki a miniszterelnök kedden az Idősügyi Tanács ülésén, a Parlamentben. A miniszterelnök azt is mondta, hogy az elmúlt két és fél év átszervezései után jövőre növekvő gazdasági teljesítményre számít, mint fogalmazott, 2013-ban "a darázsnak repülnie kell".
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART