2011.
január
11. 09:38

A járás sebessége az idősebbeknél összefügg a várható élettartammal

Címkék:
járás A szakértők szerint a járássebesség mérése igen egyszerű és gyors módja lehet az egészségi állapot megállapításának idősebb pácienseknél.

Amerikai kutatók erős korrelációt találtak a 65 év feletti emberek járási sebessége és várható élettartama között. A 34 485 résztvevő átlagos járássebessége 0,92 méter volt másodpercenként. A Pittsburghi Egyetem kutatónak megállapítása szerint a 6-tól 21 éven át tartó követési időtartam alatt a kezdetben gyorsabban járók tovább éltek. Az összefüggést a nőkre és férfiakra is, valamint minden vizsgált korosztályra érvényesnek találták, de különösen figyelemre méltó volt a 75 év fölöttiek körében. A szakértők szerint a járássebesség mérése igen egyszerű és gyors módja lehet az egészségi állapot megállapításának idősebb pácienseknél.

Az 1986 és 2000 között megjelent kilenc vizsgálat metaelemzésével készült tanulmányt a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban tették közzé.

Forrás: bevezetem.hu

Vissza
2010.
április
27. 20:45

A túlsúly idősebb korban sem törvényszerű

A túlsúly idősebb korban sem törvényszerű A kor előrehaladtával a kilók elleni küzdelem szélmalomharcnak tűnhet. A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, úgy érezzük a plusz kilóktól már csak a koplalás menthet meg.
Tovább
2010.
március
04. 23:39

Ha fiatalos akar maradni, ezt tudnia kell!

Ha fiatalos akar maradni, ezt tudnia kell! Amerikai kutatók azt vizsgálták, hogy az idősödő emberek közül ki tudja jobban megőrini testi és szellemi képességeit, és az eredmény ugyan nem meglepő, de rendkívül fontos.
Tovább
2009.
december
07. 14:39

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás Egy francia felmérés szerint a lassabban sétálók háromszor gyakrabban halnak meg szív- és érrendszeri problémák miatt gyorsabb kortársaiknál.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART