2011.
június
06. 17:06

A Jobbik az Alkotmánybíróságig vinné a rendvédelmisek ügyét

Címkék:
alkotmánybírák A Jobbik diszkrimináció miatt az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul, ha megvonják a rendvédelmi dolgozók nyugdíját.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő hétfői, az MTI-nek küldött közleményében azt írta: abban az esetben pedig, ha az összes, öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjat megvonják, pártja a strassbourgi emberi jogi bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Az ellenzéki párt emellett egyetértését fejezte ki a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) tiltakozó demonstrációjával. Mint írták, "a Fidesz a szocialista kormányokhoz hasonlóan elkezdte alkalmazni az intézkedéseivel egyet nem értő tömegek vezetőinek társadalomból történő kivonását". A Jobbik a TMRSZ hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények gyanújával őrizetbe vett vezetőjét, Szima Juditot - aki a párt európai parlamenti listáján szerepelt 2009-ben - politikai fogolynak tekinti, mivel - olvasható a közleményben - "nyilvánvalóan a kérdéses és nagy felháborodást kiváltó alkotmánymódosításról történő hétfői zárószavazás idejére kívánták a demonstráló tömeg éléről eltávolítani".

A parlament hétfőn délután dönt a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális segéllyé alakítását lehetővé tévő fideszes alkotmánymódosító javaslatról.

Forrás: Privátbankár

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART