2011.
május
18. 06:25

A KDNP szerint az ellenzék is felül akarta vizsgálni a kedvezményes nyugdíjakat

Rétvári Bence A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke szerint mindegyik ellenzéki párt 2010-es választási programjában szerepelt a negyvenes éveikben járók kedvezményes nyugdíj lehetőségeinek felülvizsgálata. Rétvári Bence azt mondta, hogy egy év alatt 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán.

A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy az MSZP választási programja a 10. oldalon azt tartalmazta 2010-ben: "Százezrek menekültek nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munkák és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába. Külön programot akarunk az 50-es és afölötti korosztály foglalkoztatására, újragondoljuk az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit."

A politikus közlése szerint az LMP egy éve azt írta a választási programjának 101. oldalán: "A bizonyos ágazatokhoz, foglalkozásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell". A Jobbik választási programjának 34. oldala fogalmazott talán a legegyértelműbben: "az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk" - emlékeztetett.

Rétvári Bence szerint szintén hangsúlyos volt mindegyik párt programjában a közbiztonság javítása. Most mégis ellenzik, hogy a közrendvédelmi feladatok ellátásában tízezres nagyságrendben jelenjenek meg jól képzett volt fegyveres és rendvédelmi dolgozók.

A KDNP alelnöke azt mondta, felelőtlenül politizálnak azok a pártok, melyek számára csak egy alapelv létezik: a kormány politikájának ellenzése. Ennek érdekében a saját maguk által leírt programjukkal ellentétes véleményt fogalmaznak meg most.

"Bízom benne, hogy magyarázatot adnak az ellenzéki pártok a véleményük ilyen gyors és radikális megváltoztatására. Ellenkező esetben önmagukat hiteltelenítik" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Rétvári Bence úgy látta, az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a súlyos és hosszú távú társadalmi problémák megoldásában érdekeltek. Sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, megtévesztő rémhírkeltésen - mutatott rá.

Forrás: stop.hu

Vissza
2011.
május
13. 16:55

Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat

 Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat "Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.
Tovább
2011.
május
17. 18:38

"Hiába van kétharmados többségük" - nekiment a Jobbik a Fidesznek

"Hiába van kétharmados többségük" - nekiment a Jobbik a Fidesznek A Jobbik vezérszónokai szerint nem harmincezer egykori rendvédelmi dolgozót, hanem összesen hatszázezer nyugdíjast érintenek a kormány nyugdíjügyi tervei. A képviselők a javaslat keddi parlamenti vitájában bírálták a kormány intézkedéseit.
Tovább
2011.
május
17. 08:54

Maratoni vita a korkedvezményes nyugdíjról

Maratoni vita a korkedvezményes nyugdíjról A korkedvezményes nyugellátás csökkentéséről, a munkaképesség esetén pedig megszüntethetőségéről tárgyal ma az Országgyűlés. Szó lesz még a Btk. kormány által javasolt kiegészítéséről és a társasházakról szóló törvénymódosítási kezdeményezésről is.
Tovább
2011.
május
15. 09:27

Még nagyobb sztrájk készül

Még nagyobb sztrájk készül Szakmai konzultációra hívja jövő hétre az MSZP a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy közösen megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos fideszes javaslatot. Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást.
Tovább
2011.
május
15. 13:37

Mi lesz velünk?

Mi lesz velünk? Nyílt hadüzenet. Út a szociális válság felé. Ebből öngyilkosságok is lehetnek. Csak három markáns vélemény a Fidesz friss alkotmánymódosító javaslatáról, amely szerint bárkitől elvehetik a nyugdíjat, ha 62 éves kora előtt ment nyugdíjba.
Tovább
2011.
május
15. 13:23

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek Perközösséget alakítanának nyugdíjas rendvédelmisek a szerzett jogaik elvétele elleni küzdelem részeként. A szerveződés az után indult a Facebook közösségi oldalon, hogy nyilvánosságra került a Lázár János és Balsai István fideszes képviselők által benyújtott alkotmány-módosítási javaslat.
Tovább
2011.
május
14. 15:06

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata. A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint pedig Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson „negyvenegynéhány éves”, tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget. Íme a Fidesz és az MSZP véleménye.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART