2011.
március
19. 07:26

A kertészkedés ideális testmozgás az idősek számára

Címkék:
kertészkedés Amerikai szakemberek szerint a kertészkedés a legjobb módszer az idős emberek számára, hogy fizikailag aktívak maradjanak, és hogy elégedettek legyenek az életminőségükkel. Az eredmények online kérdőívek kiértékeléséből származnak, amelyeket 50 évnél idősebb emberek töltöttek ki.

A tudósok megfigyelték, hogy azok az idősek, akik a hobbijaik között felsorolták a kertészkedést, elégedettebbek voltak az életükkel, sokkal aktívabbak voltak, magasabb volt az energiaszintjük, jobb volt az általános egészségük, és több zöldséget is ettek, mint azok, akik nem szívesen töltötték szabadidejüket a kertben - írja a HortTechnology.

Manapság az idős emberek már tovább élnek, mint korábban, és életük alkonyán több szabadidejük is van. Éppen ezért valamivel el kell foglalniuk magukat - erre a legjobb a kertészkedés, hiszen nem túl megerőltető, ugyanakkor mégis egyfajta szabadban végzett testmozgás - mondta Aime Sommerfeld.

A kérdőívezés eredményét először tavaly augusztusban publikálták, azóta a szakemberek azzal foglalkoztak, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek a kertészkedésnek az idősek életminőségére és egészségére. A kiértékelés után a szakértők szerint egyértelmű, hogy az idősebb embereket buzdítani kell egy kis kert kialakítására az udvarban.

Forrás: Orientpress

Vissza
2010.
január
28. 10:23

Így öregedhetünk egészségesebben

 Így öregedhetünk egészségesebben Az Archives of Internal Medicine szaklapban közzétett négy tanulmány szerint a rendszeres testedzés segít abban, hogy idősebb korunkig megőrizzük testi és szellemi egészségünket.
Tovább
2011.
január
11. 09:38

A járás sebessége az idősebbeknél összefügg a várható élettartammal

A járás sebessége az idősebbeknél összefügg a várható élettartammal A szakértők szerint a járássebesség mérése igen egyszerű és gyors módja lehet az egészségi állapot megállapításának idősebb pácienseknél.
Tovább
2009.
november
21. 15:10

A tornagyakorlatok javítják az idősek életminőségét

A Journal of the American Geriatrics Society c. szaklapban megjelent tanulmány három program hatásosságát hasonlította össze, amelyeknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az idős betegek eséseinek számát és javítsák életminőségüket. Az eredmények alapján úgy tűnik, a testmozgás az a módszer, amely leghatékonyabban javít az idősek életminőségén.
Tovább
2010.
január
27. 08:23

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás!

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás! A rendszeres testmozgás segít időskorban is fenntartani a testi egészséget és a szellemi frissességet - állapította meg több tanulmány.
Tovább
2011.
március
07. 09:56

Így öregedjünk tudatosan!

Így öregedjünk tudatosan! Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART