2010.
január
18. 19:47

A kertjét árammal védő férfi mellett demonstráltak Miskolcon

Címkék:
drótkerítés Szimpátiatüntetést tartott az Összefogás Párt Szoboszlai Barna mellett hétfő este a Borsod megyei bíróság épülete előtt Miskolcon; az idős kesznyéteni férfi kertjét árammal védte a lopások miatt, s ennek következtében egy tolvajt 2008 július elsejére virradóra halálos áramütés ért.

Az idős embert több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják. A mintegy félszáz főnyi résztvevő között volt, aki Szabadságot Barna bácsinak! táblával demonstrált, és érkeztek tüntetők Drávapiski településről és Pécsről is.

Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke, Monok polgármestere azt mondta: "nagyon sok Barna bácsi van ebben az országban, és bár történtek módosítások a büntető törvénykönyvben, mindez nem elég."

Véleménye szerint leszoktatták az embereket a munkáról, szociális segélyt adnak helyette. Emiatt a segélyben részesülők egy része napközben pihen, este pedig elmegy lopni. Az idős, egyedül élő emberek kis értékét is eltulajdonítják, "hány tragédiának kell még bekövetkeznie" - tette fel a kérdést a résztvevőknek a pártelnök.

Mali Zoltán, a baranyai Drávapiski polgármestere (az Összefogás Párt képviselőjelöltje) azt mondta: ez az ügy jó példája annak, hogy ez nem cigány-, vagy magyar kérdés, " ez szegénykérdés". Mindketten, azaz a kesznyéteni idős férfi és az elhunyt is - aki lopni kényszerült - ennek az áldozatai. A kialakult helyzet felelőseit kell megtalálni, és el kell távolítani őket a közéletből - tette hozzá.

A kesznyéteni férfi büntetőperét kedden folytatják a Borsod megyei bíróságon. A vádlott termését védve áramot vezetett a kertjének művelt határába, s ennek következtében egy tolvajt 2008 július elsejére virradóra halálos áramütés ért. Az előzmény az volt, hogy három helybéli - aki uborkát akart lopni - bár tudott arról, hogy áram védi a termést - erre figyelmeztették is egymást -, átugrott a kerítésen. Ketten azonnal áramütést szenvedtek, harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen meghalt.

Forrás: nol

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2009.
december
16. 19:29

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan Rablógyilkosságért életfogytiglant szabott ki két férfira szerdai jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla, a két elítélt oly mértékben bántalmazott két idős embert, hogy azok belehaltak az okozott sérülésekbe – közölte az MTI-vel Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2010.
január
17. 11:08

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban Az idős házaspár 73 éves hölgy tagja már majdnem visszaadott a húszezer forintosból, amikor jött a szomszéd. Poroszlón a szombat délután nem jött be a trükkös tolvajoknak. Egy harminc körüli férfi villanyóra-leolvasónak, egy páros pedig gázóra-leolvasónak adta ki magát, úgy járta a falut.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
2009.
október
22. 20:44

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen Már szinte nincs olyan hét, hogy ne támadnának meg idős embereket Borsodban. A rablók kegyetlenek: megverik, megkötözik áldozatukat, akire nem ritkán csak napok múlva talál rá egy rokon, vagy szomszéd.
Tovább
2009.
november
29. 16:38

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában

Új módszerek a trükkös tolvajok ötlettárában A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén új „mesékkel” próbálkoznak mostanában a trükkös tolvajok. A célpontok szinte kivétel nélkül az idős emberek. Elsősorban nekik szól ez a figyelemfelhívás.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART