2011.
június
17. 16:01

A kormány egyeztetni fog a korkedvezményes nyugdíjakról

Címkék:
Szijjártó Péter A kormány megvárja a szociális konzultáció eredményét, az ebből fakadó törvényalkotási feladatokat a parlament elvégzi, a kabinet pedig lefolytatja a szükséges egyeztetéseket – reagált a rendvédelmi szakszervezetek csütörtöki demonstrációjára Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Csütörtökön a fővárosban tűzoltók, rendőrök, börtönőrök és civilek tartottak demonstrációt a korkedvezményes nyugdíjak rendszerének átalakítása ellen.

A nemzeti ügyek kormánya 41 konzultációt indított azóta, hogy megalakult, és az elkövetkezendő esztendőkben is számos konzultációt fogunk indítani, s minden egyes fontos kérdésben ki fogjuk kérni az emberek véleményét – mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. A politikus elítélte azokat a szakszervezeti vezetőket, akik véleménye szerint nem az állomány érdekeit képviselik, hanem saját politikai ambícióikkal foglalkoznak. A szóvivő leszögezte, hogy az ország újraszervezése folytatódni fog, s a kormány számít a szakszervezetekre. A szociális konzultáción a visszaküldött kérdőívek száma elérte az 1,1 milliót, az ívek feldolgozása már megkezdődött. A kormány megvárja a konzultáció eredményét, amelyet június 30-án hoznak nyilvánosságra. Az ebből fakadó törvényalkotási feladatokat a parlament el fogja végezni és a szükséges egyeztetéseket, tárgyalásokat le fogjuk folytatni – fogalmazott Szijjártó.

Forrás: Magyarország.hu

Vissza
2011.
június
17. 10:13

Honvédszakszervezet: nyugdíjügyben nincs egyetértés a tárcával

Honvédszakszervezet: nyugdíjügyben nincs egyetértés a tárcával Az állományt érintő ügyekben egyáltalán nincs egyetértés az érdekképviselet és a minisztérium között - mondta Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet (Hosz) alelnöke pénteken.
Tovább
2011.
június
16. 08:17

Országszerte tüntetnek ma

Országszerte tüntetnek ma Négy szakszervezeti szövetség tart ma autós figyelemfelhívó demonstrációt 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek.
Tovább
2011.
június
16. 21:11

Tiltakozások Debrecentől Zalaegerszegig

Tiltakozások Debrecentől Zalaegerszegig Tizenöt megyeszékhelyen autós figyelemfelhívó demonstrációt tartott négy szakszervezeti szövetség, négy vidéki városban pedig tüntettek azt követelve a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART