2013.
május
24. 11:29

A külföldön dolgozó magyarok lendíthetik fel az ingatlanpiacot

Címkék:
ingatlan Komoly keresletet generálhatnak az ingatlanpiacon a külföldön dolgozó magyarok az alacsony ingatlanáraknak, a gyenge forintnak és a kedvező finanszírozási lehetőségeknek köszönhetően, az OTP Lakáslízing Zrt. szakértői szerint.

"A hazai ingatlanpiacra jelenleg jellemző viszonylag alacsony árszint nagyon csábító lehet azok számára, akik stabil, eurós fizetéssel rendelkeznek" - mondta Virág Attila, az OTP Lakáslízing Zrt. vezérigazgatója, az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményük szerint.

A külföldön élő magyarok mellett jellemzően a határ közelében lakó "ingázók" tartoznak e körbe, de egyes cégeknél, valamint nemzetközi szervezeteknél is előfordulhat, hogy az uniós devizában kapja valaki a fizetését - tette hozzá a vezérigazgató.
Virág Attila szerint a közelmúltban külföldre szegődött magyar munkavállalók egy-két éven belül jelenhetnek meg már igazán nagy számban a hazai ingatlanpiacon.

Az előrejelzések szerint az ország nyugati határa mentén lehet számítani a legnagyobb felfutásra, ahol az Ausztriába dolgozni járó ingázók kezdhetik el tervezgetni az ingatlanvásárlást. Kedvelt célpontok lehetnek a Szlovákiával határos északi megyék, illetve a fővárosban lehet még növekedéssel számolni, ahol főleg befektetési céllal vásárolhatnak ingatlant az eurós jövedelemmel rendelkező magyarok.

"Az eurós jövedelmű magyarországi ingatlanvásárlók az ingatlanpiac mellett a lakáslízing-piacot is fellendíthetik" - véli a vezérigazgató. A lakáslízing 2005 óta létezik Magyarországon, a jelenlegi állomány 50 milliárd forintot tesz ki.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART