2011.
november
07. 15:39

A LIGA folytatja a tiltakozó akcióit

Címkék:
gaskó A LIGA szakszervezeti szövetség folytatja a tiltakozó akcióit a munkavállalókat hátrányosan érintő kormányzati intézkedések ellen, így például az új Munka törvénykönyvében a munkavállalókat hátrányosan érintő szabályozás, a nyugdíj-átalakítás érdemi egyeztetésének elmaradása miatt - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.

A LIGA elnöksége hétfői ülésén értékelte a parlamenthez benyújtott Munka törvénykönyvét, és a beterjesztett tervezetet elfogadhatatlannak tartja, mert az a munkavállalók emberi méltóságát sértő szabályokat, a munkavállalók keresetének csökkenését előidéző rendelkezéseket tartalmaz, a kollektív érdekvédelmet elsekélyesíti, a szakszervezetek megsemmisítésére irányuló passzusokat rögzít.

A LIGA elnöksége összehívja a közeljövőben a LIGA tanácsot, a legfőbb döntéshozó testületét, amely dönt a tiltakozás formájáról - közölte Gaskó István.
Hozzátette: a szakszervezeti szövetség a félpályás útlezárások folytatását preferálja a lehetőségek közül, hiszen a sztrájkjog korlátozott, alkalmazása bizonytalan, a tüntetésekre pedig a jelenlegi kurzus is úgy reagál, mint elődje, hogy a résztvevők majd megunják és hazamennek.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART