2011.
október
21. 09:15

A megkédezettek kétharmada támogatja a Lex Biszkut

paragrafus A magyarok több mint fele, 59 százaléka hallott róla, s a válaszadók 64 százaléka egyetért azzal, hogy a parlament tervezi az előző rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíjának csökkentését a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet megrendelésére készült felmérése szerint.

A lap ismertetése szerint az intézet 2011. október 17-19-én 500 fő telefonos megkérdezésével, országos, a felnőtt lakosságra reprezentatív mintán készítette a közvélemény-kutatást. A "Hallott-e Ön arról, hogy a parlament tervezi a kommunista rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíjának csökkentését?" kérdésre a szocialista párt szimpatizánsai 80 százalékban mondtak igent, a Fideszéi 60, a Jobbikéi 56 százalékban, s az LMP szimpatizánsok mindössze 38 százaléka válaszolt így.

A nyugdíjcsökkentési kezdeményezéssel a szocialista párti támogatók 48 százaléka, a Fidesz szimpatizánsainak 21 százaléka nem értett egyet. A szocialista párt esetleges szakadásáról 69 százalék mondta azt, hogy kettészakad a párt. A Fidesz szimpatizánsok 74 százaléka szerint biztos a szakadás, az MSZP-támogatóknak 50 százaléka szerint viszont nem várható a következő egy évben ilyen lépés.

Az október 23-án a magyarok 21 százaléka vesz részt valamilyen rendezvényen, s a részvételüket biztosra ígérők 91 százaléka hivatalos rendezvényre, 9 százaléka pedig pártrendezvényre megy. A megkérdezettek 52 százaléka hallott arról, hogy Orbán Viktor az euróválság miatt összehívott csúcstalálkozón Brüsszelben lesz október 23-án, s ezzel a megkérdezettek 57 százaléka egyetért. A Fidesz-tábor 74 százaléka helyesli Orbán Viktor döntését, a Jobbik-szimpatizánsoknak viszont csak 11 százaléka. Az MSZP és az LMP támogatóinak 31, illetve 38 százaléka ért egyet azzal, hogy a kormányfő október 23-án az Európai Tanács ülésén vesz részt.

Forrás: MTI-fidesz.hu

Vissza
2011.
október
19. 08:38

Jóvátételi adó - Csehországban és Lengyelországban már meglépték

Jóvátételi adó -  Csehországban és Lengyelországban már meglépték A Nézőpont Intézet elemzése szerint a kelet- és kelet-közép-európai uniós tagállamok közül Csehországban és Lengyelországban volt példa az egykori kommunista funkcionáriusok nyugdíjának utólagos csökkentésére.
Tovább
2011.
október
17. 14:52

Lázár: jóvátételi adót kellene fizetniük egykori MSZMP-vezetőknek

Lázár: jóvátételi adót kellene fizetniük egykori MSZMP-vezetőknek A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy fizettethető-e jóvátételi adó azokkal, akik korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) vezető tisztségviselői vagy a párt vezető szervezeteiben, illetve politikai apparátusában tagok voltak - közölte Lázár János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART