2011.
június
07. 09:38

A mozdonyvezetők csütörtökön tüntetnek a Kossuth téren

Címkék:
mozdonyvezetők A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak a mozdonyvezetők csütörtökön. Szerintük a hatvan év közeli és azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) demonstrációt tart csütörtökön a Parlament előtt a Kossuth téren, amelyen a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak - közölte az érdekvédelmi szervezet.

A mozdonyvezetők szerint a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, így nem tesz eleget törvényi kötelezettségének. A szakszervezet a tárgyalások azonnali megkezdését követeli, melyen azt szeretnék elérni, hogy a kedvezményes nyugdíjazás lehetősége megmaradjon.

A munkavállalói érdekképviselet szerint ezek együtt biztosították a szakmából való tisztes visszavonulás lehetőségét azoknak a mozdonyvezetőknek, akik a szigorított, idősebb korban egyre kevésbé teljesíthető pályaalkalmassági követelmények és a munkakör okozta egészségkárosodásuk miatt hivatásuk feladására kényszerültek.

Forrás. Origó

Vissza
2011.
június
06. 17:06

A Jobbik az Alkotmánybíróságig vinné a rendvédelmisek ügyét

A Jobbik az Alkotmánybíróságig vinné a rendvédelmisek ügyét A Jobbik diszkrimináció miatt az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul, ha megvonják a rendvédelmi dolgozók nyugdíját.
Tovább
2011.
június
06. 14:39

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak Ismét tárgyalni szeretnének Orbán Viktor miniszterelnökkel a rendvédelmi dolgozók, mert nem hajlandóak elfogadni a kormány elképzeléseit a korkedvezményes nyugdíjról.
Tovább
2011.
június
06. 23:35

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak Bejött a papírforma: az Országgyűlés megszavazta, hogy a korhatár alatti nyugdíj csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, vagy akár meg is szüntethető.
Tovább
2011.
június
06. 07:49

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba"

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba" A rendvédelmi szakszervezetekkel való csütörtöki egyeztetése után a TV2 vasárnapi riportjában másodszorra is dezertőrnek nevezte a miniszterelnök a "füstbombákat dobáló, vízcsapokat törő" rendőröket és tűzoltókat. Orbán Viktor egyértelművé tette: mindenáron keresztülviszi a rendvédelmisek nyugdíjszabályait érintő változásokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART