2012.
október
28. 17:51

A munkáltatóknak is egyre fontosabb a nyugdíj ügye

Címkék:
Aegon logo A munkáltatók egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek arra, hogy támogassák alkalmazottaik felkészülését időskori éveikre, a leendő nyugdíjasok elkötelezettsége viszont még nem elég erős ebben a tekintetben - állapította meg az Aegon biztosítócsoport megbízása alapján kilenc országban elvégzett kutatás.

A felmérés szerint a most aktív generáció is felismerte, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatóságában az államnak, a munkáltatóknak és a leendő nyugdíjasoknak is komoly felelősségük van.

A kutatást az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Államokban végezték el, több mint 9000 aktív, illetve már nyugdíjas személy megkérdezésével.

A felmérés alapján a munkavállalói öngondoskodás egyelőre nem elég erős, a munkáltató szerepe fontos a felkészülésben, ám kisebb az állam és az egyén szerepvállalásánál. Nemzetközi szinten nő azon munkáltatók aránya, amelyek fontosnak tartják dolgozóik felkészítését nyugdíjas éveikre.

A teljes nyugdíjba vonulás időpontja a fejlett országokban fokozatosan kitolódik, és a fokozatos visszavonulás Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is általános jelenségnek számít. Figyelemre méltó, hogy a jelenleg aktív munkavállalók többsége - 60 százaléka - már azzal számol, hogy a nyugdíjkorhatár elérését követően is dolgozik majd.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART