2011.
július
14. 18:00

A Munkástanácsokkal egyeztetett a kormány a nyugdíjról

Címkék:
Palkovics Imre A Munka törvénykönyvéről és a nyugdíjrendszerről is egyeztetett a kormány a Munkástanácsok Országos Szövetségének képviselőivel, a megbeszélésen a kormányzati célokkal a szakszervezetek egyetértettek, vitatták azonban az ehhez rendelt kormányzati lépések egy részének helyességét.

A csütörtöki megbeszélésen a kormányoldalt Czomba Sándor államtitkár és Kardkovács Kolos helyettes államtitkár képviselte, míg a Munkástanácsok Országos Szövetsége tárgyalódelegációja Palkovics Imre vezetésével a Szövetség ágazati szervezeteiből és a Munkástanácsokkal szorosan együttműködő más szakszervezetekből állt össze. A tárgyaló felek egyetértettek a kormány szándékával a foglalkoztatás bővítésére és a gazdasági növekedés gyorsítására.

A MOSz hangsúlyozta, hogy a kormány céljainak eléréséhez használni kívánt eszközök között a munkavállalók munkaerőpiaci pozícióit rontó jogszabály-módosítások nem kecsegtetnek biztos sikerrel, sőt ellenkező hatást válthatnak ki, amennyiben csupán a munkáltatóknak kedvező koncepció valósul meg. Ennek elkerülése érdekében a Munkástanácsok szorgalmazta a makroszintű és ágazati párbeszéd mielőbbi újraindítását, melynek keretében érdemi egyeztetés kezdődhet, esetenként alternatív elképzelések felvetésére nyílhat mód a versenygazdaság és a közszféra területén egyaránt. A munkaügyekért felelős államtitkár, Czomba Sándor jelezte: kész a megkezdett konzultációk folytatására – áll a MOSZ közleményében.

Az egyeztetésen részt vettek:

- Czuglerné dr. Ivány Judit jogi szakértő
- Ádám István, elnök, Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége
- Egeresi Sándor, elnök, Fém- és Gépipari Munkástanácsok Országos Szövetsége
- Eisen Sándor, elnök, Nemzetközi és Hivatásos Gépkocsivezetők Országos Szakszervezete
- Fabók Ferenc, elnök, Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége
- Gápel István, jogi ügyvivő, Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete
- Kovács Zoltán, elnök, Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete
- Varga Tibor, elnök, Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége
- Holecz Gábor, elnök, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete
- Toma Lajos, elnök, Mentődolgozók Önálló Szakszervezete.

Forrás: magyarorszag.hu

Vissza
2011.
július
04. 14:21

Nincs megállapodás a szakszervezetekkel

Nincs megállapodás a szakszervezetekkel A Munka Törvénykönyve módosításáról, a korengedményes, korkedvezményes nyugdíjról, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról egyeztetett öt szakszervezet és a kormány delegációja a Nemzetgazdasági Minisztériumban.
Tovább
2011.
július
08. 20:10

Nyugdíjháború: nem áll meg a kormány

Nyugdíjháború: nem áll meg a kormány Nem áll meg a kormány az eddigi intézkedéseknél, azaz a magánnyugdíj-pénztárak államosításánál és a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetésénél, hanem az öregségi nyugdíjrendszer teljes átalakítását is napirendre tűzi. Ha a NEFMI koncepciója megvalósul, akkor a jelenleg aktív korúak nyugdíjasként vagy munkanélküliként biztos éhezésnek nézhetnek elébe, hacsak nem gondolnak valamilyen formában az öngondoskodásra - írja a HETEK.
Tovább
2011.
július
04. 17:27

Szociális konzultáció: ősszel jöhetnek a jogszabályok

Szociális konzultáció: ősszel jöhetnek a jogszabályok Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben a szociális konzultációt értékelve előrevetítette, hogy a beérkezett válaszok alapján számos nyugdíjazással és foglalkoztatással kapcsolatos jogszabály fog módosulni.
Tovább
2011.
július
04. 22:53

Tovább tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

Tovább tárgyal a kormány a szakszervezetekkel A Munka Törvénykönyve módosításáról, a korengedményes, korkedvezményes nyugdíjról és az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról egyeztetett öt szakszervezet és a kormány delegációja hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Megállapodás nem született, az egyeztetések később folytatódnak - számolt be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár és a munkavállalói oldalt képviselő Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART