2011.
április
20. 11:34

A Nemzeti Ügyek Kormánya elvesztette a nyugdíjasok bizalmát

Címkék:
Orbán-kormány A Fideszt a népesség 26 százaléka támogatja, az MSZP mögött 12 százalék áll. A Jobbik mögé 8, az LMP-hez 4 százaléknyi választó sorakozik fel. Az emberek csaknem fele távolságot tart a politika szereplőitől - ezt tartalmazza az Ipsos áprilisi kutatása.

A felmérés szerint a magas fokú passzivitás és tanácstalanság következménye, hogy csak minden harmadik szavazásra jogosult tekinthető biztos pártválasztónak. E csoportban a Fidesz 54, az MSZP 20, a Jobbik 17, az LMP 5 százalékon áll. A Fidesz beágyazottsága a középrétegekben a legerősebb, de afölött is az átlagosnál kedvezőbbek a pozíciói.

A nyugdíjukból élők, a munkaerőpiac rosszul fizetett állásaiba kényszerülők körében viszont érzékeny veszteségeket szenvedett a kormánypárt. Ennek ellenére azonban még az említett csoportokban is vezet. Nem úgy a 60 év felettiek körében, ahol az MSZP mögött már a múlt hónapban is a második helyre szorult - e körben 21-13-ra vezetnek a szocialisták.

A társadalmi rétegek többségében a Fidesz a legerősebb, az MSZP követi, s a Jobbik a harmadik. Kivéve a 30 év alattiak körében, ahol a Jobbik veri az MSZP-t (12, illetve 6 százalék). A kivételek közé tartozik a fővárosiak és a diplomások csoportja, amelyekben az ökopárt megelőzi a Jobbikot. Az LMP-re a budapestiek 8, a felsőfokú végzettségűek 12 százaléka szavazna, a Jobbikra e csoportokban 4, illetve 5 százaléknyian voksolnának.

Forrás: Hírszerző

Vissza
2010.
augusztus
12. 10:31

A Fidesz sem kerülheti el a nyugdíjreformot

A Fidesz sem kerülheti el a nyugdíjreformot A nyugdíjrendszerünk bajait nem lehet kizárólag a rendszer keretein belül orvosolni. A terebélyesedő demográfiai és foglalkoztatási nehézségek kívülről érkező problémák, ezeket a mindenkori nyugdíjrendszernek automatikusan kellene kezelnie. A mai szisztéma csak átmenetileg tartható fenn, hosszabb távon a külső hatásokra már nem tud jól reagálni, így az újabb kiigazítások elkerülhetetlenek lesznek.
Tovább
2011.
január
30. 07:56

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország Magyarország megújítása és újjászervezése a választói akaratnak megfelelően halad, ennek jegyében helyezte a kormány biztonságba az emberek nyugdíját, vezette be az arányos adórendszert, és állítja talpra az ország gazdaságát - reagált a Fidesz az MSZP szombati választmányi ülésén elhangzottakra.
Tovább
2010.
november
29. 22:20

Fidesz: mindenki jól jár a változtatásokkal

Fidesz: mindenki jól jár a változtatásokkal A Fidesz szerint mindenki, vagyis a mai nyugdíjasok, illetve az állami nyugdíjrendszerbe most visszalépők is jól járnak a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításokkal - mondta Selmeczi Gabriella a párt vezérszónoka, a javaslat hétfő esti általános parlamenti vitájában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART