2011.
július
24. 22:12

A norvég merénylő apja: "Sokkot kaptam. Azóta sem tértem magamhoz"

Címkék:
norvég merénylő Norvégiában 93-ra emelkedett a pénteki kettős merénylet halálos áldozatainak a száma - jelentette be az NRK norvég közszolgálati televízió. A merénylő édesapja sokkot kapott, amikor az interneten olvasta, hogy mit követett el a fia - írta a Verdens Gang című lap. Az illető nyugdíjas, és "valahol Franciaországban" beszéltek vele, ahol él.

Könyörtelennek, de szükségesnek nevezte tettét a norvégiai merényletek gyanúsítottja. Erről a 32 éves férfi védőügyvédje számolt be, mint mondta, valószínűleg hosszú tervezés előzte meg a terrorakciókat. A férfi állítólag május elején hat tonna ammónium-nitrátot, műtrágyát vásárolt. A rendőrség szerint az oslói kormányzati negyedben működésbe hozott robbanószer ammónium-nitrát és gázolaj keverékéből állt.

Az oslói kormánynegyedben történt robbantásnak és az ifjúsági táborban elkövetett mészárlásnak 93 halálos áldozata van. A gyanúsított azt vallotta, hogy egyedül robbantott és egyedül lövöldözött, de a rendőrség vizsgálja, hogy voltak-e segítői.

A norvégiai támadások gyanúsítottja néhány órával a péntek délutáni kettős merénylet előtt álnéven közzétett az interneten egy 1500 oldalas írást, amelyben a többi között arról értekezik, hogyan szabadulhatna meg Európa a bevándorlóktól.

A merénylő édesapja sokkot kapott, amikor az interneten olvasta, hogy mit követett el a fia - írta a Verdens Gang című norvég lap. Közölte, hogy fiával 1995 óta nincs kapcsolatban. Az interneten olvasta a hírt, és látta meg a fia fényképét. "Sokkot kaptam. Azóta sem tértem magamhoz" - mondta az apa a lapnak.

Forrás. InfoRádió/Jókor Tv

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART