2012.
január
12. 17:07

A nyugdíjasok körében már nem a Fidesz vezet

Címkék:
fidesz logo Néhány társadalmi rétegben a Fidesz leszorult az első helyről vagy legalábbis osztoznia kell azon, a nyugdíjasok körében már hónapok óta az MSZP vezet az Ipsos felmérése szerint.

 Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya, és a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart Magyarország – állapította meg a január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása eredményeként az Ipsos. A cég összegzése szerint a biztos pártválasztók - e körbe egyébként a választópolgároknak csupán az egynegyede tartozik - 39 százaléka támogatja a Fideszt, 26 százaléka az MSZP-t, a Jobbik 22, az LMP 9, a Demokratikus Koalíció (DK) 3 százalékon áll.

Némely társadalmi rétegbena Fidesz leszorult az első helyről vagy legalábbis osztoznia kell azon, a nyugdíjasok körében már hónapok óta az MSZP vezet (most éppen 25 százalékon áll, szemben a FIDESZ 18 százalékával), az ötvenes korosztályban mutatkozó döntetlen (15-15 százalék) viszont új fejlemény - állapította meg az Ipsos, amely azt is érdekes és szokatlan jelenségnek nevezte, hogy a húszas éveiben, harmincas évei elején járók körében szoros a verseny a kormánypárt (18 százalék) és a Jobbik között (15 százalék).

Az Ipsos megállapításai szerint mind a kormány, mind az ellenzék teljesítményéről "lesújtó véleménye" van a választóknak: egy százfokú skálán mindössze 19-19 pontra értékelik ezeket.

Forrás: MTI/Cívishír

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART