2011.
november
21. 06:18

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül"

Címkék:
Selmeczi Gabriella A nyugdíjak vásárlóértéke megmarad, megőrizzük azokat, hiszen a Fidesz-KDNP szerződésszövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amit be is tart – jelentette ki szombaton Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője az Echo TV Heti Mérleg című műsorában. Emlékeztetett, jövőre 4.2 százalékkal fog emelkedni a nyugdíjak összege, idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Azok, akik bármilyen előrehozott nyugdíjban részesülnek semmit sem fognak elveszíteni jövőre, sőt, az ő járandóságuk is 4.2 százalékkal fog növekedni - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Arra a műsorvezetői kérdésre, mi a Fidesz hivatalos álláspontja a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) történő megállapodással kapcsolatban Selmeczi Gabriella válaszában leszögezte: jelenleg még semmilyen megállapodás nem történt az említett szervezettel; Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szombati közleménye arról szól, tárgyalások fognak kezdődni egy bizonyos biztosításról. Elmondta, annak idején az IMF-fel azért nem folytatták a hitelfelvételt, mert a pénzügyi szervezet nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy a kormány nem a magyar emberek kárára szeretne hitelhez jutni.

Most a legfontosabb cél, hogy folytatódjon a gazdaság növekedése – szögezte le a Fidesz szóvivője. Kitért rá, Európa országaiban folyamatosan esik vissza a gazdasági növekedés; ahhoz hogy Magyarországon a növekedés beindulhasson, illetve tartós legyen és a piacok megnyugodjanak, szükséges egyfajta biztosítást kötni.

Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: nem pénzfelvételről van szó; az IMF a jövőben sem szólhat bele a kormány, vagy a magyar emberek dolgába.

A nyugdíjakkal kapcsolatban, Korózs Lajos szocialista politikus szavaira reagálva a Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, az MSZP-nek az a jó, ha az embereknek és az országnak valami rossz. Hozzátette, a jelek szerint a szocialistáknak nincs szakmai programjuk, ezért arra hagyatkoznak, hogy figyeljék: mikor történhet esetleg valami rossza az országban. Ha nem történik, akkor ők találnak ki valamit, amit a köznyelv úgy hív, hogy riogatás. Nyugdíj ügyben tipikusan ez történik – húzta alá a fideszes politikus, azt is megjegyezve, Korózs Lajos nem tagja a magyar Országgyűlésnek, mert a szavazók méltatlannak találták a képviselői tisztségre.

A nyugdíjak vásárlóértéke megmarad a szóvivő szerint

A nyugdíjak vásárlóértéke megmarad, megőrizzük azokat, hiszen a Fidesz-KDNP szerződésszövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amit be is tart – jelentette ki Selmeczi Gabriella. Emlékeztetett, jövőre 4.2 százalékkal fog emelkedni a nyugdíjak összege, idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Azok, akik bármilyen előrehozott nyugdíjban részesülnek semmit sem fognak elveszíteni jövőre, sőt, az ő járandóságuk is 4.2 százalékkal fog növekedni – jelentette ki a kormánypárti politikus, hozzátéve, betartják a megállapodást: a nyugdíjak vásárlóértéke nem romolhat.

A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül, mert az említett megállapodás és a törvények védik őket – egészítette ki az elmondottakat Selmeczi hozzátéve, a korhatár előtti nyugdíj, mint elnevezés szűnik meg, de azok, akik bármilyen korhatár előtti nyugdíjat kaptak, bármilyen jogcímen, a jövőre is ugyanúgy megkapják járandóságukat. Ezek az összegek is emelkednek 4.2 százalékkal – emelte ki a szóvivő.

Forrás: fidesz.hu

 

Vissza
2011.
november
19. 09:03

"Senki nem marad nyugdíjellátás nélkül”

"Senki nem marad nyugdíjellátás nélkül” A nyugdíjrendszer átalakítása miatt az átmeneti időszakban senki nem marad ellátás nélkül – mondta a Közigazgatás Rádiójában Molnár László, Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának igazgatója. Hozzátette: a megváltozott jogszabályok és a folyamatban lévő változtatásoknak köszönhetően idén 80 százalékkal nagyobb volt az ügyélforgalmunk, mint tavaly.
Tovább
2011.
április
25. 08:32

"Soha ekkora bizonytalanságban nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban"

"Soha ekkora bizonytalanságban nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban" Nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt - mondta Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap egy telefonos sajtótájékoztatón.
Tovább
2011.
november
10. 11:20

"Természetes, hogy lesz nyugdíj"

"Természetes, hogy lesz nyugdíj" Arra, hogy 20-30 év múlva is legyenek öregségi nyugdíjak, nem a magánpénztárak, a tőzsdei befektetések vagy a különböző pénzalapok jelentik a garanciát, hanem a magyar állam és a Magyarország mögött álló tízmilliós társadalom - mondta el Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdán a Kulturális Szalon Teaházi beszélgetések elnevezésű rendezvényen. Az országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, idén novemberben egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok, 2012. január elsejétől pedig 4,2 százalékkal nő a nyugdíjak összege.
Tovább
2011.
január
17. 11:57

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
2011.
február
22. 14:00

MSZP: a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül

MSZP: a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül Az MSZP szerint a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetését készíti elő, amelynek magyarországi alkalmazása jelenleg az ellátások mintegy 20 százalékos csökkenésével járna.
Tovább
2011.
szeptember
21. 09:31

Sokak nyugdíja csökkenhet

Sokak nyugdíja csökkenhet Egyelőre nincs válasz a kormánytól az alapnyugdíj bevezetése és a tervezett nyugdíj-átalakítás ügyében, noha a kérdés csaknem 3 millió embert érint. A lapunk által megkérdezett közgazdász úgy tudja, jövő januártól 20 százalékkal csökkentik az ellátásokat, igaz, mindenki kapna 20 ezer forint alapnyugdíjat. Ezzel viszont a 100 ezer forint feletti ellátásból élők mindenképpen veszítenek. Egy másik nyugdíjszakértő ugyanakkor kérdésesnek nevezte, hogy januártól bevezethető-e az új rendszer, hiszen a 2,7 millió nyugdíjas új adatainak feldolgozására nincs kellő apparátus.
Tovább
2011.
november
16. 20:04

Soltész Miklós: senki nem akarja elvenni az özvegyi nyugdíjat

Soltész Miklós: senki nem akarja elvenni az özvegyi nyugdíjat A novemberi nyugdíjkifizetéssel mindenki megkapja az infláció emelkedése miatt járó kiegészítést, és az özvegyi nyugdíjakat sem akarja senki elvenni - jelentette ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a Zala Megyei Türjén.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART