2011.
február
13. 12:00

A nyugdíjkorhatár emelését követeli Ukrajnától az IMF

Címkék:
IMF Ukrajnában járt a héten a Nemzetközi Valutalap (IMF) kiküldött bizottsága, hogy az Ukrajnának nyújtandó kölcsönről tárgyaljon. Néhány hónappal ezelőtt, 2010 júliusának végén az IMF egy új együttműködési programot indított Ukrajnában, aminek a keretében az ország 15,15 milliárd dolláros kölcsönhöz jut majd. Persze ennek megvoltak a feltételei, többek között strukturális és gazdasági reformok bevezetése.

Ezeknek a feltételeknek a teljesítését jött vizsgálni a héten az IMF bizottsága. Ukrajna az ezt megelőző fél évben a neki kiirányzott 15,15 milliárdból eddig 3,4 milliárd dollárt kapott - azonban a többihez a bizottság további reformokat sürget. Nyikolaj Azarov ukrán miniszterelnök szerdán elmondta, hogy a felek közös pont elérésére fognak törekedni.

Az IMF ugyanakkor elég szigorú feltételeket szabott, aminek az ukrán lakosság látja kárát - írja a RIA orosz hírügynökség. Így többek között a női nyugdíjkorhatárt 60 éves korig kellene emelnie az ukrán kormánynak, és jelentősen emelni a gázárakat is a lakossági fogyasztók részére, hogy azok elérjék a piaci árakat.

Forrás: kitekinto.hu

 

Vissza
2011.
január
07. 11:46

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt A magyar nyugdíjpolitika nem kerül be az EU ajánlások közé. Az EU foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa szerint tavalyi képe alapján Magyarország "nem tartozik az instabil EU-tagállamok közé", de ezt természetesen el lehet rontani.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART