2011.
március
10. 05:29

A pápa megnyitotta a nagyböjti időszakot

Címkék:
XVI. Benedek XVI. Benedek pápa a hamvazószerdán megnyitotta a húsvétig tartó 40 napos böjti időszakot, amely a római katolikusok életében a szellemi megújulás és a húsvéti ünnepekre való felkészülés ideje.

A szentatya a római Aventino dombon lévő Szent Szabina székesegyházhoz menve mutatta be a szertartást. Egy bíboros hamut szórt a 83 éves egyházfő ősz hajára, majd XVI. Benedek is ezt tette a kíséretében lévőkkel, miközben egy kórus zsoltárokat énekelt.

A pápa korábban nyilvánosságra hozott hamvazószerdai üzenetében alamizsna osztására és imádságra szólította fel a híveket, Az "alamizsnálkodás gyakorlata" felhívást jelent arra, hogy "Istent az első helyre tegyük, és figyeljünk embertársainkra", hogy Istent újra felfedezzük, és irgalmát elfogadjuk - olvasható a Vatikán által hét nyelven kiadott üzenetben.

A pápa hamvazószerda alkalmából tartott nyílt audienciáján több nyelven, így magyarul is üdvözölte a zarándokokat: "Isten hozta a magyar híveket, különösképpen azokat, akik Budapestről és Bodajkról érkeztek. Szeretettel köszöntelek Titeket. Ma kezdődik nagyböjt időszaka. Negyven napon át a liturgia segít abban, hogy újra átélhessük megváltásunk titkát. A böjt és az imádság egyesít bennünket Krisztussal, Aki az Atya akaratát teljesítve Önmagát adta a keresztfán. Szívesen adom apostoli áldásomat Kedves Mindannyiótokra. Dicsértessék a Jézus Krisztus!"- mondta a katolikus egyházfő.

Forrás: Metropol

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART