2011.
április
16. 20:47

A Parlament elé vonultak a tüntetők

Címkék:
rendvédelmi tüntetés Eldurvult a rendvédelmi dolgozók demonstrációja, amellyel a korkedvezményes nyugdíj megtartását, kiszámítható életpályát és inflációkövető béreket követelnek.

A Hősök terén összegyűlt több ezres tömeg nagy része fegyelmezetten haladt a Parlament felé. A sort a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete zárta, akik közül többen dudákat fújtak, szirénáztak, füstbombákat szórtak szét az Oktogonnál és megnyitották az út széli tűzcsapokat. A rendbontás során a rendőrök nem avatkoztak közbe, de őrizni kezdték a tűzcsapokat. A tömegben voltak olyan tűzoltók, akik a tiltás ellenére bevetési ruhában vettek részt a felvonuláson. Úgy tudjuk, a szakszervezetek és a kormány tárgyalása kedden kezdődhet meg a honvédelmi bizottság ülésén, de konkrét időpont még nincs. Az egyeztetésen várhatóan Pintér Sándor belügyminiszter is részt vesz.

A Parlamenttől a Bajcsy-Zsilinszky útig állnak a demonstrálók. A Hír TV helyszíni tudósítója szerint akár 10 ezernél is többen lehetnek. A büntetés-végrehajtás részéről az egyik vezető jelezte, hogy amennyiben 15 napon belül nem lesz megállapodás a kormánnyal, akkor az összes tűzoltó és börtönőr a Parlamenthez fog vonulni.

Kónya Péter, a rendezvény egyik főszervezője azt mondta, elég abból, hogy a politikusok, legyenek akár jobboldaliak, vagy baloldaliak packáznak velük. Hozzátette, senkinek sincs joga elvenni tőlük juttatásaikat. Pongó Géza, a független rendőrszakszervezet nevében úgy fogalmazott, nem sokáig fognak kérni, hanem hamarosan követelnek majd. A demonstrálók tisztes megélhetést biztosító életpályát, a nyugállományúak juttatásaik megőrzését, illetményemelést, a bértábla inflációval való emelését, illetve korszerű védő-és munkaruhákat követelnek. A szónokok beszéde után a demonstrálók körgyűrűt alkotnak majd a Parlament körül.

Forrás: Bombahír

Vissza
2011.
április
11. 09:57

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek Demonstrációsorozatot szervezett az egész hétre a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDSZ)a szolgálati nyugdíj megtartása és a fizetések emelése érdekében. Az akció nem valami ellen irányul – hangsúlyozta korábban Kónya Péter, a szövetség elnöke –, hanem azt a hivatásuk védelme érdekében kezdeményezik.
Tovább
2011.
március
10. 14:16

Pintér Sándorhoz fordult 13 rendvédelmi érdekképviselet

Pintér Sándorhoz fordult 13 rendvédelmi érdekképviselet A közlemény szerint a rendvédelmi ágazatban működő szakszervezetek egy közös nyilatkozatot aláírva fordultak Pintér Sándor belügyminiszterhez a "Széll Kálmán Tervben deklarált, a szolgálati nyugdíjrendszer átalakítására vonatkozó kormányzati szándékkal összefüggésben".
Tovább
2011.
április
15. 18:52

Tűzoltók: megdolgoztunk a korkedvezményes nyugdíjért

Tűzoltók: megdolgoztunk a korkedvezményes nyugdíjért A tűzoltók heti 48 órás munkaidejükkel megdolgoznak a korkedvezményes nyugdíjukért, így azt elvenni jogsértő - hangoztatta Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke pénteken a Parlament előtti Kossuth téren tartott figyelemfelkeltő demonstráción, amelyen mintegy háromszáz tűzoltó vett részt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART