2012.
február
05. 10:25

A rendőrség másfélszáz embert mentett meg eddig a kihűléstől

Címkék:
öreg a hóban Összesen 152 embert mentettek meg eddig a rendőrök a kihűléstől azzal, hogy segítséget nyújtottak a számukra – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap reggel.

Garamvölgyi László közlése szerint az elmúlt 24 órában a legtöbben Győr-Moson-Sopron és Pest megyében szorultak segítségre, a rendőrök közterületekről 16-16 embert vittek melegedőkbe, hajléktalanszállókra. Szombat reggel óta összesen 114 emberen segítettek, összességében eddig 152 ember életét mentették meg a fagyhaláltól azzal, hogy segítséget nyújtottak nekik – hangsúlyozta.

A rendőrség továbbra is azt kéri a lakosságtól, hogy mindenki kísérje figyelemmel a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket, és ha segítségre szoruló hajléktalant látnak, azonnal értesítsék a hatóságokat, mert ezzel a bajba jutott életét menthetik meg.
A dandártábornok tájékoztatása szerint továbbra is változatlanul nagy létszámmal, 8 ezer fős szolgálattal dolgozik a rendőrség, az ORFK-n pedig egy folyamatosan működő operatív törzs kíséri figyelemmel a helyzetet.

A szóvivő elmondta, hogy a havazással összefüggésben vasárnapra virradó éjszaka 14 baleset történt a közutakon, míg az elmúlt 24 órában 131 közúti baleset történt. Közülük egy volt halálos kimenetelű: Kisvárdánál egy gépkocsi az árokba csúszott, s a sofőr a helyszínen életét vesztette.

Garamvölgyi László - utalva arra, hogy az országban több mellékút is járhatatlan, illetve a Borsod megyei Girincs megközelíthetetlen a hótorlaszok miatt, és napközben az erős szél miatt hófúvásokra kell számítani - azt mondta, ahol kritikusak az útviszonyok, kizárólag azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül szükséges, de ők is csak abban az esetben, ha utazásuk előtt tájékozódtak, és ha kifogástalan műszaki állapotban van az autójuk.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
február
03. 21:02

Hideg: több mint kétezren segítenek az időseknek

Hideg: több mint kétezren segítenek az időseknek Több mint kétezer, közfoglalkoztatásban részt vevő ember tart kapcsolatot az idősekkel és elesettekkel az 5 ezernél kevesebb lakosú településeken, így a nagy hideg miatt kialakult helyzetben is segítséget kaphatnak a rászorulók - közölte Mányai Zoltán, a Belügyminisztérium (BM) sajtófőnöke pénteken.
Tovább
2012.
január
31. 10:34

Így alkalmazkodunk a hideghez

Így alkalmazkodunk a hideghez Szervezetünk folyamatosan alkalmazkodik a külső hőmérsékleti viszonyokhoz, így a téli hideg időjárás szélsőségeihez is. Hőszabályozásunk állandóan jelzi és folyamatosan biztosítja testünk kellő és állandó hőmérsékletét.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART