2011.
szeptember
16. 09:10

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást

Címkék:
tüntetés, táblák Megtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő sztrájk- és tüntetéssorozatát - tudatták a megmozdulás szervezői. A rendőrség szerint a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt.

A szakszervezeti vezetők szerint a rendőrségi tiltó határozat súlyosan sérti az alkotmányos jogokat, a szeptember végére és október elejére tervezett tüntetésük nem marad el, "sőt a hatalom erejének ilyen fitogtatása újabb lendületet ad a szerveződésnek" - tudatták az MTI-nek küldött közleményükben, hozzátéve, a munkavállalói jogok csorbítása és más kormányzat intézkedések miatt szerveződő tüntetésükkel kapcsolatban csütörtök délután sajtótájékoztatót tartanak.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság alaposan megvizsgálta, hogy a megmozdulás ideje alatt és helyén milyen a közlekedés helyzete, milyen úton lehetne elterelni, és megállapították, a több helyszínre, folyamatosan bejelentett rendezvény miatt a forgalmat nem lehet elterelni. Ezért alapos mérlegelés után, a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltotta meg tüntetést.

A dandártábornok megjegyezte, a határozatot a demonstráció bejelentői csütörtökön kézhez kapták, felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be ellene a bírósághoz, és a rendőrség a bíróság döntését végre fogja hajtani.

Az ORFK szóvivője kijelentette: a megmozdulást megtiltó határozat megalapozott volt, mert a közúti és tömegközlekedést semmilyen más módon és úton nem tudták volna biztosítani.

Garamvölgyi László emlékeztetett: korábban, amikor ilyen kizáró okok nem álltak fenn, ugyanezen szakszervezeteknek engedélyezték a rendezvényeket, és hozzáfűzte, a rendőrség mint jogalkalmazó kizárólag a hatályos jogszabályok alapján dönthet.

A mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység szeptember 8-án sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a munka világát érintő kilencpontos követeléscsomagot fogalmaztak meg, és szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett sztrájk- és tüntetéssorozatukat.

A tervek szerint Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélést, nagygyűlést tartanának, és félpályás útlezárásokkal lassítanák majd országszerte a közúti forgalmat.

Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta: a D-Day elnevezéssel a szövetségesek normandiai partraszállására utalnak, arra a napra, amely végül elhozta Európába a békét.

Forrás: zipp.hu

Vissza
2011.
szeptember
08. 14:37

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet Nem lehet megengedni, hogy a frakciófegyelem mögé bújva ne vállaljanak felelősséget a politikusok.
Tovább
2011.
szeptember
07. 15:24

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj Több szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozó jelezte, hogy bár kérte, helyezzék vissza állományba, nem tudják őket alkalmazni.
Tovább
2011.
szeptember
08. 18:03

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A mintegy 70 szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tart és félpályás útlezárásokkal lassítja majd országszerte a közúti forgalmat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART