2011.
április
08. 15:10

A rendszeres bevásárlótúrák egészségesen tarthatják az időseket

Címkék:
bevásárlás Napi egy rövidebb bevásárlókörút segíthet az időseknek abban, hogy egészségesebbek legyenek, és ritkábban látogassák az orvost - állítják a kutatók. A kísérletek során ugyanis megállapították, hogy azok az idősek, akik rendszeresen eljárnak otthonról bevásárolni, tovább és egészségesebben élnek.

A napi bevásárlótúrák egyértelműen javítják az idősek esélyeit arra, hogy tovább éljenek. Ennek az az oka, hogy a mindennapi séta hozzájárul a szív egészségének megőrzéséhez, valamint szinten tartja az egyensúlyérzéküket és a mozgáskoordinációt - mondta Kelly D. Horton.

A bevásárlás ezen kívül élvezetes tevékenységet is nyújt, és persze közösségi élményt is. Ráadásul ha minden nap friss élelmiszert vesznek, az hozzájárul az egészséges táplálkozási szokások betartásához is - írja a Journal of Epidemiology and Community Health.

A szakemberek szerint ez a tevékenység hozzájárul az aktív öregedéshez, ami egyet jelent a magasabb szintű fizikai aktivitással, valamint a gazdasági, kulturális és társadalmi szerepvállalással is. Ezek pedig segítik az egészséges öregedést.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vissza
2011.
január
11. 09:38

A járás sebessége az idősebbeknél összefügg a várható élettartammal

A járás sebessége az idősebbeknél összefügg a várható élettartammal A szakértők szerint a járássebesség mérése igen egyszerű és gyors módja lehet az egészségi állapot megállapításának idősebb pácienseknél.
Tovább
2010.
január
27. 08:23

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás!

Dinamikus nagyi akar lenni? Mozgás! A rendszeres testmozgás segít időskorban is fenntartani a testi egészséget és a szellemi frissességet - állapította meg több tanulmány.
Tovább
2010.
március
05. 23:55

Időskori napi torna

Időskori napi torna "Idősebbek is elkezdhetik" - volt az alcíme a televízióban egykor futó Tévétornának. Ma már helytállóbb lenne az "Idősebbek is kezdjék el" elnevezés, hiszen egyre több a bizonyíték arra nézve, hogy a mozgásszegény életmód a kor előrehaladtával törvényszerűen mozgásszervi betegségekhez vezet
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART