2011.
június
06. 14:39

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak

Címkék:
tűzoltó tüntetés Ismét tárgyalni szeretnének Orbán Viktor miniszterelnökkel a rendvédelmi dolgozók, mert nem hajlandóak elfogadni a kormány elképzeléseit a korkedvezményes nyugdíjról.

Az elmúlt néhány hét egyeztetéseinek a jelek szerint nem volt sok értelme, mert a kormány által kitalált lehetőséget nem fogadják el a szakszervezetek.

A javaslat értelmében az  57 év alatti nyugdíjasok nyugdíját elvennék, és szociális juttatást csinálnának belőle, amit aztán megadóztatnának. Erre azért van szükség, mert Magyarországon a nyugdíjat nem lehet megadóztatni, és ezen nem akartak változtatni.

Ennek alapjáról ma szavaz az Országgyűlés. A Lázár János által jegyzett javaslat értelmében úgy módosítanák az alkotmányt, hogy csökkenthetővé, illetve szociális ellátássá alakíthatóvá, de akár megszüntethetővé is teheti a korkedvezményes nyugdíjat.

Forrás:Bombahír

 

Vissza
2011.
június
06. 07:49

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba"

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba" A rendvédelmi szakszervezetekkel való csütörtöki egyeztetése után a TV2 vasárnapi riportjában másodszorra is dezertőrnek nevezte a miniszterelnök a "füstbombákat dobáló, vízcsapokat törő" rendőröket és tűzoltókat. Orbán Viktor egyértelművé tette: mindenáron keresztülviszi a rendvédelmisek nyugdíjszabályait érintő változásokat.
Tovább
2011.
június
02. 12:44

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel A gyermekek utáni adójóváírás megmaradna a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók számára, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.
Tovább
2011.
május
17. 15:03

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART