2012.
október
12. 16:27

A rokkant- és rehabilitációs ellátásokra is vonatkozik a visszamenőleges emelés

Címkék:
soltész miklós Nem csak a nyugdíjakra, hanem egyebek mellett a rokkantsági- és rehabilitációs ellátásokra is vonatkozik az 1,6 százalékos visszamenőleges emelés; az érintettek novemberben átlagosan 14 ezer forintot kapnak a nyugdíjak, illetve az egyéb ellátások mellett - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkára.

Soltész Miklós elmondta, az 1,6 százalékos kiegészítést az ellátásban részesülők visszamenőleg tíz hónapra kapják meg, egy összegben.
Közölte, a visszamenőleges emelés egy átlagnyugdíjasnál 1.520 forintot jelent havonta, ez azt jelenti, hogy novemberben 15.200 forintot kapnak.

A korbetöltött rokkantnyugdíjasoknál mindez 13.300 forintot, a hozzátartozói (például özvegyi) nyugdíjasoknál 7.700 forintot, a rokkant-, és rehabilitációs ellátásban részesülőknél 11.000 forintot, a korhatár előtti ellátásban részesülőknél pedig 19.200 forintot jelent átlagosan a novemberi kifizetésnél.

Jelezte továbbá, hogy a kiegészítés már beépül a novemberi és a decemberi ellátásokba is, így az érintettek ekkortól már az 1,6 százalékkal megemelt ellátást kapják; az emelést pedig senkinek nem kell igényelnie, az automatikusan jár.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg a kormányrendelet, melynek értelmében november elsejétől - január elsejéig visszamenőleges hatállyal - 1,6 százalékkal emelik a nyugdíj, illetve egyes szociális ellátások összegét. A 2012. január-október hónapokra járó emelés összegét a novemberre járó ellátással egyidejűleg, egy összegben, hivatalból kell folyósítani - olvasható a rendeletben.

A nyugellátások és egyes más ellátások emeléséről szóló kormányrendelet értelmében hivatalból emelni kell az öregségi nyugdíjat, a rehabilitációs járadékot, az özvegyi nyugdíjat, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, a korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot, az átmeneti bányászjáradékot, a balettművészeti életjáradékot, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a baleseti járadékot, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást és az önkormányzati képviselők közszolgálati járadékát.

Forrás: MTI
 

Vissza
2012.
október
11. 19:23

Emelik a nyugdíjak és egyes szociális ellátások összegét

Emelik a nyugdíjak és egyes szociális ellátások összegét November elsejétől - január elsejéig visszamenőleges hatállyal - 1,6 százalékkal emelik a nyugdíj, illetve egyes szociális ellátások összegét - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, csütörtökön megjelent számában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART