2012.
május
25. 15:22

A rokkantak jogaiért tüntettek a fővárosban

Címkék:
rokkantak A rokkantak és az elesett emberek jogaiért tüntettek civil szervezetek és magánszemélyek a Magyar Szociális Fórum és Szolidaritás mozgalom felhívására pénteken a fővárosban a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt.

A tüntetésen - amelyen 30-40 ember vett részt - a felszólalók azt hangoztatták, hogy 400 ezer sorstársuk nevében vonultak utcára, és a tavaly év végi rokkantellátási törvény visszavonását, illetve az új komplex minősítési rendszer felülvizsgálását szeretnék elérni.

Mint elhangzott: a rokkantak ellátására szánt keretet erősen csökkentette az állam, illetve sok problémát okoz - elsősorban vidéken - az utazási kedvezmény megvonása is.

Kocsis Tamás a Szolidaritás képviseletében azt mondta: petíciót kívánnak eljuttatni a kormány tagjaihoz céljaik elérése érdekében.
A petíciót a Fidesz-székházban átvették a tüntetőktől.

Forrás: MTI
 

Vissza
2011.
április
14. 09:23

A rokkantnyugdíjasok tizede lehet újra aktív

A rokkantnyugdíjasok tizede lehet újra aktív Nincs új a nap alatt? Munkaügy terén lényegében csak eddig is érvényben lévő, illetve statisztika javító, vagy kiszámíthatatlan hatású, de többségében a munkavállalói jogokat tovább szűkítő, és esetenként a legális munkavállalás ellen ható intézkedéseket jelentett be a kormány a konvergencia programban.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART