2011.
március
30. 13:04

A salgótarjáni háztartások fogyasztási szerkezete a nyugdíjasokéhoz hasonlít

Címkék:
Salgótarján A nógrádi megyeszékhelyen és vonzáskörzetében élő családok jövedelmük 73 százalékát fogyasztási cikkekre költik, míg a fennmaradó összegből nagyrészt a hiteltörlesztő-részleteiket fizetik - derül ki egy most készült felmérésből.

A kutatást vezető Engelberth István, a Budapesti Gazdasági Főiskola docense a Független Hírügynökségnek elmondta: A nyugdíjasokéhoz hasonló fogyasztói kosarat itt az alacsonyabb jövedelmek magyarázzák, aminek egyik oka a magas munkanélküliség. A korlátozott anyagi lehetőségek ellenére az ár, illetve a minőség mellett azonban a megkérdezettek számára fontos, hogy lehetőség szerint magyar terméket vásároljanak.

A vizsgált háztartások 62 százaléka rendelkezik hitellel, közöttük a "kishitelesek" vannak többségben, a lakosság jelentős része nagyobb összegű hitelekhez már csak a jövedelme miatt sem juthat hozzá a pénzpiacon. A vizsgált térségben a felvett hitelek több mint 51 százaléka forint alapú, a deviza hitelek jelentős része, 42 százaléka svájci frank alapú, míg az euró alapú hitelekkel aránya 7 százalék.

Forrás: MagyarOnline

Vissza
2011.
február
28. 16:58

A magyarok fele napról-napra él

A magyarok fele napról-napra él Növekvő munkanélküliség jellemzi a magyar gazdaságot, a társadalom fele napról-napra él – derül ki a legfrissebb statisztikákból. Az áremelkedések, az egészségügy és a nyugdíjak foglalkoztatják leginkább a magyarokat.
Tovább
2009.
november
12. 11:05

Nyugdíjas nyomor - megélni napi 1000 forintból

Nyugdíjas nyomor - megélni napi 1000 forintból Szeptember végén 260 227 darab 30 ezer forint alatti tételt tartott nyilván az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - vagyis ennyi nyugdíjas kénytelen megélni napi ezer forintból - derül ki a penzcentrum.hu összeállításából.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART