2011.
december
05. 17:39

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében

Címkék:
korózs közeli A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a szocialista párt a szolgálati és a rokkantnyugdíjasokat érintő intézkedések miatt.

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a döntést indokolva hétfőn sajtótájékoztatón emlékeztetett: a parlament egy hete határozott a korhatár előtti nyugdíjak megszüntetéséről, így az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a személyi jövedelemadóval csökkentett ellátást kaphatnak, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába. Hozzátette, megítélésük szerint szerzett jogok elvételéről van szó, ezért fordulnak az emberi jogi bírósághoz.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy bizonyos esetekben jogi személyiséggel bíró szervezetek is beadvánnyal élhetnek a strasbourgi testülethez, és mivel ebben az esetben pertársaság nem alakulhat, az MSZP kész képviselni azokat, akik hátrányt szenvednek az említett intézkedések miatt.

A szocialista politikus a rokkantnyugdíjakról szólva azt emelte ki, hogy a kormány nemzetközi szerződéseket sértve a társadalombiztosítási rendszeren kívül helyezné az egészségkárosodási kockázatok kezelését, megszüntetné a baleseti rokkantsági nyugdíjat és vele az üzemi balesetet szenvedők tb-védelmét.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART