2011.
október
14. 11:55

A szolgálati nyugdíjasok adókedvezményt kaphatnak

Címkék:
Hende Csaba Egy, a kormány előtt lévő törvényjavaslat alapján 16 százalékos személyijövedelemadó-kedvezményt kapnának azok a szolgálati nyugdíjasok, akik tartalékosként visszatérnek a honvédség kötelékébe - mondta az InfoRádiónak Hende Csaba honvédelmi miniszter. A tartalékos állományt kétezerről nyolcezer fősre növeli a Honvédelmi Minisztérium a következő években.

Mentesülnének a 16 százalékos személyi jövedelemadó megfizetése alól azok a szolgálati nyugdíjasok, akik önkéntes tartalékos szolgálatot vállalnak, és erre szerződést kötnek a honvédséggel - mondta az InfoRádiónak a honvédelmi miniszter a kormány előtt lévő törvényjavaslatot ismertetve.

Hende Csaba kiemelte: nyolcezer fősre növelnék a tartalékosok számát, és reméli, hogy az állomány zömét a honvédségből kivált, de még fiatal és egészséges egykori hivatásos és szerződéses katonák fogják alkotni.

Rendőrök és tűzoltók is jelentkezhetnek, de majd a honvédség dönti el, hogy kivel köt szerződést - közölte a tárcavezető, aki túljelentkezésre számít.

Forrás: portfolio.hu/InfoRádió

Vissza
2011.
június
06. 14:39

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak Ismét tárgyalni szeretnének Orbán Viktor miniszterelnökkel a rendvédelmi dolgozók, mert nem hajlandóak elfogadni a kormány elképzeléseit a korkedvezményes nyugdíjról.
Tovább
2011.
június
08. 07:59

A rendvédelmiek egyszerűen meghalnak az öregségi nyugdíj előtt

A rendvédelmiek egyszerűen meghalnak az öregségi nyugdíj előtt Az 50 ezer belügyi nyugdíjasból 9 ezernél kevesebben vannak az 57-62 évesek, ugyanis a statisztikák szerint a belügyiek nem érik meg ezt a kort.
Tovább
2011.
július
27. 19:12

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem Hiába puhítja a kormány a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatait, a rendvédelmi szakszervezetek számára ez mit sem ér akkor, ha a szolgálati nyugdíjat megszüntetik. Szakszervezeti vezetők szerint a kormány egyáltalán nem hátrált meg, sőt újabb javaslataik kedvezőtlenebbek, mint amelyeket korábban az asztalra tettek. Eközben szerdán újra egyeztetett a kormányzat az érdekképviselettel. A belügyi tárca a tárgyalásokat egyoldalúan lezártnak tekinti.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART