2011.
augusztus
03. 21:14

A tervezett fogyás idős korban sem árt

Címkék:
túlsúly A fogyás kedvéért folytatott diéta nem segített abban, hogy tovább éljenek az idősebb emberek, ám nem is okozott kárt nekik a súlycsökkenés - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Egy korábbi követéses vizsgálatban két csoportra osztották a résztvevőket, az emberek egyik fele diétával lefogyott átlagosan 4,5 kilogrammot, míg a másik csoportba tartozók lényegében tartották testsúlyukat.

Az észak-karolinai Wake Forest orvosi központ munkatársai tizenkét év elteltével kikeresték a felmérés adatbázisából, hogy az addigra a hetvenes éveik vége felé járó résztvevők - mintegy hatszáz ember - közül hányan éltek még. Elemzésükből kiderült, hogy a fogyók és nem fogyók csoportjából nagyjából ugyanannyian haltak meg.

Stephen Kritchevsky kutatásvezető szerint a testsúly csökkentésének idősebb korban sincs hátránya, és bár úgy tűnik, nem ad hozzá éveket a várható élettartamukhoz, az mindenképpen előnyös, hogy túlsúly nélkül aktívabban és kevesebb fájdalommal élhetnek az emberek.

A tanulmányt az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban tették közzé.

Forrás: InfoRádió

Vissza
2010.
április
27. 20:45

A túlsúly idősebb korban sem törvényszerű

A túlsúly idősebb korban sem törvényszerű A kor előrehaladtával a kilók elleni küzdelem szélmalomharcnak tűnhet. A huszonévesen még látványos eredményeket hozó diéta az évek múlásával hatását veszti, úgy érezzük a plusz kilóktól már csak a koplalás menthet meg.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART