2011.
május
31. 06:19

A Tettrekész szakszervezet újra tüntet

Címkék:
tettrekész Több ezer rendvédelmis tüntetett a Parlamentnél, nyugdíjkedvezményeik visszaállítását és tisztességes bért követeltek. A tüntetők közfelkiáltással megszavazták, hogy legközelebb Orbán Viktor lakhelyénél demonstrálnak.

Az Index tudósítása szerint 3-5 ezer ember vett részt a Tettrekész Rendőrszakszervezet Kossuth téri tüntetésén. Mint írják, a demonstráció jóval markánsabbnak tűnt a múlt hetinél.

Szima Judit, a szakszervezet főtitkára a hírportálnak elmondta: a cél az, hogy felhívják a politikusok figyelmét az elvont nyugdíjkedvezmények visszaállítására és a tisztességes bérezés fontosságára. "A magyar népet nem lehet hülyének nézni" – fogalmazott a főtitkár.

A megmozduláson rendőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bv-dolgozók, bányászok, katonák és szimpatizánsaik tüntettek. A vuvuzelákkal, sípokkal, kereplőkkel felszerelt tüntetők "Orbán takarodj! " illetve "Lázár takarodj! " kiabálással fejezték ki az indulataikat.

A Kossuth szobortól a Dunáig felsorakozó tüntetők egy rövid beszéd meghallgatása után a Belügyminisztérium Széchenyi téri épületéhez indultak. A demonstrációt több száz rendőr biztosította – írja az Index.

Az MTI szerint este a demonstrálók fáklyával állták körül a Parlament épületét. A tüntetők a helyszínen közfelkiáltással megszavazták, hogy egy későbbi időpontban demonstráljanak Orbán Viktor miniszterelnököt lakhelyénél. A szervezők bejelentették: megszervezik a tüntetést.

Forrás: fn.hu

Vissza
2011.
május
30. 10:25

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője Csütörtökön tárgyal a rendvédelmi dolgozók szakszervezete Orbán Viktorral a korkedvezményes nyugdíj esetleges eltörléséről, a szakszervezet új vezetője szerint a korkedvezményes nyugdíj nem privilégium. Árok Kornél elmondta azt is, hogy kemény fellépés várható, ha nem közeledik a kormány és a sztrájkbizottság álláspontja. Korábban a Belügyminisztérium olyan javaslatot tett, amely szerint nem maradna a kedvezményes korhatár, de a már nyugdíjas rendvédelmisek önkéntes alapon dönthetnének arról, hogy visszamennek-e dolgozni.
Tovább
2011.
május
27. 15:12

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője Lemondott posztjáról a kormány nyugdíjtervei miatt hetek óta tüntető fegyveres és rendvédelmi dolgozókat tömörítő sztrájkbizottság elnöke. Kónya Péter arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor az ígéretével ellentétben mégsem tárgyal hétfőn a szakszervezetekkel, a sztrájkbizottságban pedig olyan többségi vélemény alakult ki a kormány által ajánlott kompromisszumról, amit nem tud jó lelkiismerettel képviselni.
Tovább
2011.
május
29. 10:37

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt 105 milliárd forintba kerülne a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszafoglalkoztatása, míg a nyugdíjuk jelenleg 50 milliárd forintos kiadás a kormánynak – mondta Árok Kornél.
Tovább
2011.
május
17. 15:03

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART