2013.
április
09. 18:14

A többség nyugdíjba megy munka helyett

Címkék:
Kórház tábla Több mint háromezer nyugdíjas közalkalmazottat, köztisztviselőt szeretnének mentesíteni a tárcák a kényszernyugdíjazás alól – tudta meg a Világgazdaság. A mentesítés folyamata tisztázatlan, az egészségügy bajba kerülhet.

A lap felidézi: Matolcsy György még nemzetgazdasági miniszterként legalább 20 milliárd forintos megtakarítást remélt attól, hogy ez év közepétől megtiltják a közszférában dolgozó nyugdíjasok foglalkoztatását; a jogszabály szerint akiknek a munkája nélkülözhetetlen, azok munkáltatói továbbfoglalkoztatási kérelmet nyújthatnak be.

Ezek elbírálásáról a kormányhatározat szerint a kabinet dönt a Miniszterelnökséget vezető államtitkár javaslata alapján, a Világgazdasággal viszont a Miniszterelnökség azt közölte, hogy a tárcák döntenek a mentesítettek személyéről.

Az érintett 6500 egészségügyi dolgozó kétharmada a nyugdíjat választotta, és a 3700 már nyugdíjasként dolgozó pedagógusnak is csak a töredéke döntött úgy, hogy a katedrán folytatja. Ez szakértők szerint már a közeljövőben komoly létszámgondokat okozhat mindkét területen – írja a Világgazdaság.

További részleteket itt talál.

Forrás: Világgazdaság,ado.hu

Vissza
2013.
január
17. 19:40

6500 egészségügyi dolgozót érint idén a kényszernyugdíjazás

6500 egészségügyi dolgozót érint idén a kényszernyugdíjazás Összesen mintegy 6500 egészségügyi dolgozónak kell majd eldönteni idén, hogy a nyugdíjkorhatár után is megtartja-e állását vagy nyugdíjba vonul - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, kórházvezetőkkel folytatott budapesti tárgyalását követően.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART