2011.
március
31. 05:35

A többszázezres rendvédelmi nyugdíj 35 évesen, meg a fehér holló

Címkék:
Kónya Péter Megromlott egészségű kommandós, vagy vadászpilóta az, aki 35 évesen nyugdíjba megy, a többszázezer forintos nyugdíj pedig ritka, mint a fehér holló - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) elnöke. A Belügyminisztérium a rendvédelmi szakszervezetek követelései kapcsán, szerdán azt közölte, hogy a társadalom nem fogadja el, a gazdaság pedig nem bírja el, hogy 35-38 éves fiatalok többszázezer forintos nyugdíjjal hagyhassák el a pályájukat.

Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: már az is kirívó eset, ha rendvédelmi dolgozó 35 évesen nyugállományba vonul. Ilyen előfordul megromlott egészségű vadászpilótáknál, vagy kommandósoknál. 40 éves kor felett már több a szolgálati nyugdíjba vonuló, náluk ugyanis már elképzelhető, hogy megvan a 25 év szolgálati viszonyuk, de általában ők is a megromlott egészségük miatt vonulnak nyugállományba, vagy mert megszűnik az álláshelyük. A többszázezer forintos nyugdíj rendkívül ritka, ráadásul a végrehajtó állomány legnagyobb része nettó százezer forint körül keres, náluk elképzelhetetlen, hogy ennyi nyugdíjat kapjanak.
Csúsztatott információk

A demonstráció bejelentésekor már várták a kormányzati választ. Szerdán a szakszervezeti vezetők Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettestől kaptak levelet, melyben az áll, hogy a Széll Kálmán terv szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos részein demonstrációval sem tudnának változtatni. A kormány képviselőivel először március 25-én tárgyaltak, akkor semmilyen konkrétum nem hangzott el. A kormány a miniszterelnök-helyettes levele szerint április 25-én mondja ki a végső szót az őket érintő ügyekben. Szakszervezetektől pedig ne várja senki, hogy olyan javaslatokat tesznek, amelyek csorbítják a munkavállalók jogait - mondta Kónya Péter.

Kónya Péter hozzátette: nagyon rossz az az irány, mikor állami vezetők szembeállítják a társadalmat a rendvédelmi dolgozókkal, téves, vagy csúsztatott információk segítségével.

Forrás: Magyar Online

Vissza
2011.
március
28. 19:45

A Belügyminisztérium válaszolt a rendőrök demonstráció-tervére

A Belügyminisztérium válaszolt a rendőrök demonstráció-tervére A rendvédelmi dolgozók április 9-étől demonstrációsorozatot tartanak hivatásuk és szerzett jogaik védelmében. Az akció kihirdetésére a Belügyminisztérium közleménnyel válaszolt. Ebben kiemelik, hogy a Széll Kálmán Tervben a hivatásos állományúakra vonatkozó elképzelés az 'aktív éveket', vagyis a munkában töltött időt, és nem a korai nyugdíjba menetelt kívánja támogatni.
Tovább
2011.
március
09. 12:34

A nyugdíjak megvédéséért vonulnak utcára Budapesten

A nyugdíjak megvédéséért vonulnak utcára Budapesten Április 9-én nemzetközi szakszervezeti demonstrációt tartanak Budapesten, amely elsősorban a magyar nyugdíjak megvédését tűzi zászlajára - jelentette be a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete.
Tovább
2010.
augusztus
30. 08:54

A tömeges nyugdíjba vonulás miatt túl fiatalok és tapasztalatlanok a tűzoltók

A tömeges nyugdíjba vonulás miatt túl fiatalok és tapasztalatlanok a tűzoltók Túl fiatal a fővárosi tűzoltóság állománya, gondolt jelent a hiányzó szakmai tapasztalat - mondta Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok. A vezérőrnagy szerint a tömeges nyugdíjba vonulással okozott problémát csak úgy lehet orvosolni, ha új illetményrendszert alakítanak ki.
Tovább
2011.
március
22. 21:35

Borsik János: összefogtak az érdekképviseletek

Borsik János: összefogtak az érdekképviseletek Az aránytalan és igazságtalan adórendszer, a táppénz csökkentése, a nyugdíjrendszer felelőtlen átalakítása, a korkedvezmény és a korengedmény eltörlése miatt tiltakozik majd hat szakszervezeti tömörülés április 9-én Budapesten, a demonstrációra összefognak az érdekképviseletek, amelyre eddig ritkán volt példa - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke egy sajtótájékoztatón.
Tovább
2011.
január
10. 13:18

Korengedményes nyugdíj 2011.

Korengedményes nyugdíj 2011. A 2011-es évben a korengedményes nyugdíjazás lehetőségét az 1953-ban születettek vehetik igénybe. A szabályok szigorításának az a lényege, hogy az alapjogszabály, amely a jogosultsági feltételeket tartalmazza, 2012. január elsejével hatályát veszti, azaz egy év hosszabbítás van, és nincs tovább...
Tovább
2011.
március
01. 20:34

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány A korkedvezményes nyugdíj helyett új életpályamodellel és más eszközökkel venné figyelembe a készülő szabályozás az elvégzett munka sajátosságait.
Tovább
2011.
február
28. 05:48

Megrázó: szinte minden bányász meghal még a nyugdíj előtt

Megrázó: szinte minden bányász meghal még a nyugdíj előtt Drasztikusan magas azoknak a volt bányászoknak száma, akik nem érik meg a nyugdíjas éveket - derült ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 2011-es legfrissebb adataiból. 2008 és 2011 januárja között a volt bányamunkások majd 91 százaléka, a 225-ből 203 fő nem került át az egészségkárosodási járadékosok rendszeréből a nyugdíjrendszerbe, ami egyet jelent azzal, hogy 62. életévük előtt elhunytak.
Tovább
2011.
március
21. 07:49

Milyen nyugdíjkedvezményre építhet?

Milyen nyugdíjkedvezményre építhet? A magyar nyugdíjrendszer több speciális kedvezményt is tartalmaz: egy részük különböző foglalkozásokhoz köthető, néhány azonban mindenkire vonatkozik. Előbbi kategóriába tartoznak a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai, a bányászok, az egyes művészeti tevékenységet folytatók, az országgyűlési képviselők és a polgármesterek. Az általánosan érvényes kedvezmények közé tartozik például az, hogy a nők negyven év munka után nyugdíjba mehetnek. A magyar nyugdíjasok nagyjából tíz százaléka – 275 ezer ember – kap juttatást kedvezményes szabályok alapján.
Tovább
2011.
március
21. 10:27

MSZOSZ : nem az indokolatlan megszorításokra!

MSZOSZ : nem az indokolatlan megszorításokra! A szakszervezeti szövetség Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelében azt írja: a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elutasítja a munkavállalókat, nyugdíjasokat érintő megszorításokat.
Tovább
2011.
március
25. 08:46

Nyugdíjrekord: 32 évesen nyugdíjazták, most 240 ezret kap

Nyugdíjrekord: 32 évesen nyugdíjazták, most 240 ezret kap A magyarok 94%-a kihasználja a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségét, ennek ellenére megosztja a közvéleményt a 30-as, 40-es éveikben nyugdíjba vonuló egyenruhások kérdése. A Heti Válasz azt vizsgálta, hogy ki ment a legfiatalabban nyugdíjba, illetve ki volt a legidősebben nyugdíjba vonuló Magyarországon.
Tovább
2011.
március
19. 06:06

Óriási tüntetésre készülnek a szakszervezetek április 9-én

Óriási tüntetésre készülnek a szakszervezetek április 9-én Április 9-én minden eddiginél nagyobb nemzetközi demonstrációra készülnek a hazai szakszervezetek, sok ország érdekvédelmi küldöttei is tüntetnek majd Budapesten. Az érdekképviseletek a nyugdíjak és a nyugdíjas évek biztonságáért, a munka világát érintő döntések előtti szakmai egyeztetések követeléséért hívják utcára az embereket - tájékoztatott pénteken a vegyipari szakszervezet (VDSZ).
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART