2012.
július
23. 09:02

Áderhez fordulhatnak a nyugalmazott bírák

Címkék:
paragrafus A Népszabadság szerint Áder János államfőhöz fordulhatnak a nyugdíjazott bírák azért, hogy vonja vissza az általa és Schmitt Pál által aláírt felmentő határozatokat.

Nem kizárt, hogy Áder Jánoshoz fordulnak a kényszernyugdíjazott bírák, hogy a köztársasági elnök vonja vissza az általa és elődje által aláírt felmentő határozatokat - írta hétfői számában a Népszabadság.

A lap szerint erre alapot ad az, hogy a határozatokat az Alkotmánybíróság által alkotmányellenesnek minősített rendelkezés alapján írták alá.

Az Országos Bírósági hivatal adatai szerint Schmitt Pál március 29-én 194 felmentő határozatot írt alá, Áder János pedig július 6-án mintegy negyven hasonló dokumentumot látott el kézjegyével.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
április
17. 09:15

A bírók tiltakoznak, a kormány hallgat

A bírók tiltakoznak, a kormány hallgat Egyelőre nem érkezett hivatalos válasz sem a kormánytól, sem a kormánypártoktól a bírósági vezetők csütörtökön közölt állásfoglalására. Ebben egyebek mellett az olvasható, hogy szerintük diszkriminatív és ellentétes a bírók függetlenségére vonatkozó nemzetközi szabályokkal az a megszavazott alkotmánymódosító javaslat, amely szerint az öregségi nyugdíjkorhatárhoz kötik majd a bírói jogviszony felső korhatárát.
Tovább
2012.
július
19. 11:07

Bírák nyugdíjazása - Az Ab döntéseit végre kell hajtani!

Bírák nyugdíjazása - Az Ab döntéseit végre kell hajtani! Az Alkotmánybíróság (Ab) döntéseit meg kell valósítania a törvényhozónak, ez a jogállamiság egyik legfontosabb kritériuma - mondta Paczolay Péter, a testület elnöke az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában csütörtökön a bírák nyugdíjazási szabályainak alkotmányellenességéről szóló Ab-határozat kapcsán.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART