2012.
október
17. 15:42

Adományok a szegénység elleni küzdelem világnapján

Címkék:
2 fillér Ruhát, élelmiszert és tűzifát is adományoznak országszerte a segélyszervezetek a rászorulóknak szerdán, a szegénység elleni küzdelem világnapján.

A Magyar Református Szeretetszolgálat összesen 4,5 millió forint értékben oszt lisztet, cukrot, sót, étolajat és száraztésztát tartalmazó élelmiszercsomagot a nélkülöző családoknak. Az élelmiszereken kívüli segélyszállítmányok - ruhák, iskolabútorok, gyógyászati segédeszközök - értéke meghaladja a 2,5 millió forintot, és csaknem 300 kisdiák tanulmányi körülményeit javítja. A szervezet Szendrőlád lakosait folyamatosan segíti, de Tuzsérról és Mándokról is számtalan kérést kaptak az utóbbi időszakban.

A világnaphoz kapcsolódóan a Szeretetszolgálat elindítja adományvonalát: a 13600-as szám 66-os kódjának hívásával a támogató 250 forinttal járul hozzá egy-egy nélkülöző megsegítéséhez - közölte a szervezet az MTI-vel.

A Katolikus Karitász tájékoztatása szerint országszerte mintegy 2500 rászoruló embernek juttat el segítséget több mint 20 településen. Az adományosztásokon főleg a hajléktalanok, a fogyatékkal élők, a nagycsaládosok és a súlyos betegek részesülnek kiemelt figyelemben. A Karitász központjaiban különböző adományokat - élelmiszert, ruhát, mosószert, takarót, tűzifát, almát vagy pékárut - kapnak szerdán a rászorulók, egyes helyeken teajárat indul.

A fővárosi Vöröskereszt csaknem ötszáz családnak oszt élelmiszert Budapesten a világnapon. A mintegy ötezer forint értékű csomagok liszt, cukor, rizs és étolaj mellett egyéb élelmiszereket is tartalmaznak. A Vöröskereszt tavaly Budapesten 46 ezer főnek osztott segélyt. Idén - az igények növekedése miatt - legalább kétezerrel több rászorulót szeretnének elérni, ezért továbbra is várják a lakosság és a cégek felajánlásait.

A Mikulásgyár a világnaphoz kapcsolódva bejelentette, hogy tevékenységét az eddigiekhez képest három nappal meghosszabbítja: így idén december 6. és 21. között várja a segíteni szándékozó emberek adományait. A segélyakcióval tavaly 257 ezer mélyszegénységben élő gyermeket tudtak támogatni.

Az ENSZ Közgyűlése 1992-ben nyilvánította október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjává.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART