2011.
november
25. 21:25

Adómentes marad az öregségi nyugdíj

Címkék:
Selmeczi Gabriella Selmeczi Gabriella pénteken kijelentette, a Fidesz-KDNP nem hagyja életbe lépni azt az MSZP által 1997-ben elfogadott törvényt, amely 2013-tól adókötelessé tenné az öregségi nyugdíjakat. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: az idősek illetménye a jövőben is adómentes marad, és - a kormányfő ígéretéhez híven - megőrzi értékállóságát.

Selmeczi Gabriella az MSZP által kezdeményezett, 1997-ben elfogadott társadalombiztosítási nyugellátási törvényre emlékeztetett, amely alapján 2013-tól az öregségi nyugdíj után is közterheket kellene fizetni.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, "bár az MSZP megadóztatná a nyugdíjakat", a Fidesz ezt az intézkedést nem engedi életbe lépni, ezért a jövő évi átfogó nyugdíjreform keretében hatályon kívül helyezi az erre vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

A Fidesz szóvivője az általa elmondottak alapján arra kérte a szocialista politikusokat - név szerint külön megemlítve Korózs Lajost és Lévai Katalint -, a jövőben ne keltsenek pánikot a "hatalomszerzés" érdekében, vagyis ne terjesszék, hogy a kormány 16 százalékos adóval sújtaná az öregségi nyugdíjakat.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
november
21. 06:18

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül"

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül" A nyugdíjak vásárlóértéke megmarad, megőrizzük azokat, hiszen a Fidesz-KDNP szerződésszövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amit be is tart – jelentette ki szombaton Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője az Echo TV Heti Mérleg című műsorában. Emlékeztetett, jövőre 4.2 százalékkal fog emelkedni a nyugdíjak összege, idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Azok, akik bármilyen előrehozott nyugdíjban részesülnek semmit sem fognak elveszíteni jövőre, sőt, az ő járandóságuk is 4.2 százalékkal fog növekedni - hangsúlyozta a fideszes politikus.
Tovább
2011.
november
25. 07:04

Ennyivel több nyugdíjat hoz jövőre a postás

Ennyivel több nyugdíjat hoz jövőre a postás A családok szociális védelme érdekében a rezsiköltségek befagyasztása mellett a kormány december elsejétől újra megtiltja a kilakoltatásokat - jelentette be csütörtökön Giró-Szász András. A kilakoltatási moratórium ismételt bevezetése mellett a nyugdíjakról is szót ejtett a kormányszóvivő.
Tovább
2011.
november
22. 06:56

Megszavazták a jövő évi adószabályokat

Megszavazták a jövő évi adószabályokat Az Országgyűlés hétfőn elfogadta a jövő évi adószabályokat. A változtatások értelmében a jelenlegi 30-ról 37 százalékra emelkedik az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsa, a munkaadó által fizetendő tb-járulék pedig 27 százalékos, szociális hozzájárulási adóvá változik.
Tovább
2011.
június
06. 23:35

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak Bejött a papírforma: az Országgyűlés megszavazta, hogy a korhatár alatti nyugdíj csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, vagy akár meg is szüntethető.
Tovább
2011.
november
24. 19:45

MSZP: a nyugdíj-átalakítással legfeljebb 19 milliárdot lehet spórolni

MSZP: a nyugdíj-átalakítással legfeljebb 19 milliárdot lehet spórolni Az Orbán-kormány kalkulációival ellentétben a nyugdíjrendszer átalakításával nem 93 milliárd, hanem legfeljebb 19 milliárd forintot lehet megtakarítani - írja csütörtöki, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Policy Agenda számításaira hivatkozva a szocialista Korózs Lajos, aki azt kérdezi: hogy hogyan spórolja meg a kormány hiányzó 74-84 milliárd forintot.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART