2011.
március
19. 07:51

Aggódik az MSZP az idősotthonok miatt

Címkék:
korózs közeli Az MSZP szerint a Fidesz terveiből a szociális ellátórendszer leépítésének szándéka olvasható ki, így megszűnhetnek az állami fenntartású bentlakásos idősotthonok.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja azt mondta: úgy fest, a Fidesz meg akarja spórolni a bentlakásos szociális intézmények fenntartására fordított 1400 milliárd forintot, azaz nem akar részt venni többek között az idősekről való gondoskodásban. Az ellenzéki politikus szerint azzal, hogy a kormánypártok az alkotmányban rögzítenék, a nagykorú gyermekeknek kötelességük gondoskodni szüleikről, felvetődik a kérdés: úgy marad-e a szociális ellátórendszer, ahogy jelenleg működik, vagy megszűnnek például a bentlakásos idősotthonok?

"Lesznek-e szakosított ellátások, ápolást, gondozást nyújtó intézmények, rehabilitációs és átmeneti elhelyezést biztosító intézmények?" - sorolta, megjegyezve, az ellátórendszer leépítése a pszichiátriai és a szenvedélybetegek, a fogyatékosok, valamint a hajléktalanok otthonait is érintheti.

Az MSZP-s politikus összegzése szerint a Fidesz az elmúlt hetekben hadat üzent a szociális ellátórendszernek. Ha ez a politika érvényesül, megszűnik a szolidaritás - jelentette ki, hozzátéve: nincs kormányzati válasz arra, hogy mi lesz azokkal, akik képtelenek magukról gondoskodni.

Bírálta Kósa Lajosnak a Magyar Hírlapban szombaton megjelent interjúját is. Ebben a Fidesz ügyvezető alelnöke a családi szavazati joggal összefüggésben azt mondta: "Elejét kellene venni annak, hogy a jövőnkről túlnyomó részben az idősebb generációk döntsenek, miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon." Korózs Lajos erre úgy reagált: az idős emberek több évtizeden át dolgoztak, megteremtve ezzel a jogot arra, hogy beleszóljanak az ország dolgaiba, és hibás az a politika, amely szembeállítja őket a fiatalokkal.

Forrás: HírExtra

Vissza
2010.
január
09. 15:19

Az idősek éveket is várhatnak, hogy otthonba kerüljenek

Az idősek éveket is várhatnak, hogy otthonba kerüljenek Tolna megye huszonhét idősek otthonában a leendő lakóknak mindenhol várniuk kell arra, hogy bekerüljenek. Van ahol, csak hónapokat, van ahol éveket. Még az emelt szintű otthonokban is telt ház van.
Tovább
2010.
augusztus
03. 12:04

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat Somogy egyike azon megyéknek, ahol a legtöbb az engedély nélkül működő idősotthon. Sok helyen szakszerűtlen az ellátás, a nyugdíjasok utolsó fillérjét is elszedik.
Tovább
2011.
március
14. 14:32

Illegális idősotthonokat számoltak fel

Illegális idősotthonokat számoltak fel Összesen 18 illegálisan működő szociális intézményt számoltak fel a hatóságok tavaly nyár óta - értesült a Magyar Nemzet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART