2010.
június
03. 20:25

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon

Címkék:
Nagylózs, idősek otthona Közel ötvenmillió forintból fejlesztette a Sopronhoz közeli Nagylózs idősek otthonát a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A megye 27 millió forintot adott a fejlesztéshez, míg különböző pályázatokon összesen húszmillió forintot nyertek e célra. A projekt augusztus végén zárul.

A munka keretében a fogyatékkal élők számára is akadálymentessé teszik a kétszáz lakó befogadására alkalmas intézménybe való bejutást. Ezért a mozgássérültek igényeinek is megfelelő parkolókat alakítanak ki az udvaron, illetve a lépcsőt rámpával egészítik ki. Emellett a szintek közötti közlekedés segítésére 21 ember befogadására alkalmas, kerekes székkel is használható, hordágy befogadására is alkalmas liftet építenek, valamint akadálymentesítik a mellékhelyiségeket.

Forrás: MNO

 

Vissza
2010.
május
19. 12:45

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk Idősügyi projektet indított az állampolgári jogok országgyűlési biztosa annak feltárására, hogy az alapvető jogokhoz való hozzájutásban milyen akadályt jelent az életkor. A mintegy hárommilliós korcsoport életkörülményeinek vizsgálatáról várhatóan őszre készül átfogó elemzés, ám a célokról már most beszélgettünk Szabó Máté ombudsmannal.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
2009.
november
11. 11:43

Kétszázasokkal fűthetnek az idősek Gyulán

A Magyar Nemzeti Bank a bevont papír kétszázasokból mintegy negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit - a többi elhasználódott, megrongálódott bankjeggyel együtt – jótékony célra ajánlottak fel.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART