2011.
március
28. 11:30

Akcióban a nyugdíjasok: betartja-e ígéretét Orbán Viktor?

Orbán Viktor érdeklődők gyűrűjében Április elejétől fél éven át árfigyelő akcióba kezd a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Somogy megyei szervezete. Felmérésükkel azt szeretnék ellenőrizni a somogyi nyugdíjasok, hogy betartja-e ígéretét Orbán Viktor kormányfő, megőrzi-e a nyugdíjak reálértékét.

Januárban 3,8 százalékkal emelte meg a kormány a nyugdíjakat, ám azóta egyre több jel utal arra, hogy ennél nagyobb mértékben nőnek az idős emberek számára alapvető fogyasztási cikkek árai. A felmérést azért indítjuk, hogy valós képet kapjunk a nyugdíjak reálértékéről, s kiderüljön, jogosak-e aggodalmaink - mondta a Népszabadság érdeklődésére Stikel János, a húsz éve alapított,  jelenleg 179 tagszervezettel és 25 ezer taggal rendelkező Somogy megyei nyugdíjas szervezet elnöke.

Stikel János közölte: az eredményeket a térség országgyűlési képviselőin keresztül eljuttatják a kormányzatnak, amely reményeik szerint összegzésüket figyelembe veszi majd a nyugdíjak megállapításakor.

Forrás: HR Portál

Vissza
2011.
március
09. 16:48

Ármozgásokat figyelnek a somogyi nyugdíjasok

Ármozgásokat figyelnek a somogyi nyugdíjasok Árfigyelő mozgalmat indít a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy Megyei Szövetsége; az adatokat fél év elteltével összegzik majd és átadják az országgyűlési képviselőknek - közölte a szövetség elnöke.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART