2011.
február
15. 06:32

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP

Címkék:
Szanyi Tibor A petíció arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit, adja vissza a dolgozó emberek nyugdíjra félretett pénzét, hozza létre a devizahiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt és vezesse be a magáncsőd intézményét, vonja vissza az igazságtalan adórendszert és ne a kiskeresetűekkel fizettesse meg a magas jövedelemmel rendelkezők adójának csökkentését, szüntesse meg az indoklás nélküli elbocsátásokat, illetve állítsa helyre az Alkotmánybíróság eredeti hatáskörét.

Az akció megkezdését ismertetve Szanyi Tibor elmondta: az aláírásgyűjtés májusig tart, eredményéről pedig tájékozatják a kormányt és a parlamentet.

A „menetelés” a főváros felszabadulásának évfordulóján indul, majd a szocialisták „nyakukba veszik az országot”, és megkezdik „az ország demokratikus felszabadítását” – jelentette ki a szocialista országgyűlési képviselő, megjegyezve: azoktól a jogfosztásoktól akarnak szabadulni, amelyeket a Fidesz eddigi kormányzása hozott. Hozzátette: május elsején tömegdemonstrációval zárják az aláírásgyűjtést.

Molnár Zsolt országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Budapest 66 évvel ezelőtt, a vészkorszak elmúltával a szabadság városa lett, e szabadságot azonban „a parlament falai között és a parlamenten kívül újjáéledő nyilas, újnáci mozgalmak” és a „fülkeforradalom elnyomása” is veszélyezteti. A politikus szerint a fővárosban az ötvenes éveket idéző kollektivizálás, államosítás kezdődött az egészségügyben, és az körvonalazódik az oktatásban, a közösségi közlekedésben is, noha – mondta – Budapest vagyona nem az államé, hanem a budapestieké.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi úgy vélekedett: ha a kormánypártok választási programjukba beleírták volna mindazt, amit az elmúlt kilenc hónapban tettek, nemhogy kétharmados többségük nem lenne, de „a kutya nem szavazott volna rájuk”. Szavai szerint az aláírásgyűjtéssel arra akarnak lehetőséget adni, hogy a lakosság a ciklus közben is hallathassa a hangját, elmondhassa a kormánynak, hogy mi az, ami nem tetszik neki.

Forrás: Pécs Ma

Vissza
2010.
november
16. 22:17

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az elutasított népszavazási kérelem miatt

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az elutasított népszavazási kérelem miatt Alkotmánybírósági kifogással kíván élni az MSZP, miután az Országos Választási Bizottság hétfőn első fokon, nem jogerősen elutasította az ellenzéki párt nyugdíjvédő népszavazásának három kérdését. A három benyújtott népszavazási kérdés elutasításának indoklása az ellenzéki párt álláspontja szerint nem áll meg - olvasható az MSZP keddi közleményében.
Tovább
2010.
december
22. 14:15

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kezdeményezve.
Tovább
2011.
február
02. 17:40

Ledöbbent Orbán cinizmusán Mesterházy

Ledöbbent Orbán cinizmusán Mesterházy Az MSZP elnöke szerint zavarosak, cinikusak és fenyegetőek voltak a kormányfő szavai a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló sajtótájékoztatón. Mesterházy Attila hozzátette, bízik benne, hogy az Alkotmánybíróság azelőtt dönt a nyugdíjügyi beadványokról, hogy a magán-nyugdíjpénztári vagyon állami kezelésbe vételének folyamata lezárulna.
Tovább
2011.
január
30. 16:32

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert Egy nap sincs hátra a magánnyugdíj nyilatkozatok leadására. Az viszont már most látszik, hogy a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert - mondta vasárnap Budapesten Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2011.
február
07. 06:53

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása Az MSZP szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott elismerte: ad hoc módon államosították a magánnyugdíjpénztárakat és még nem tudják, hogyan akarják átalakítani a nyugdíjrendszert.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART