2011.
május
12. 12:35

Alaposan beolvasott egy volt rendőr Orbán Viktornak

Címkék:
rendvédelmi tüntetés Összesen 34, éles hangvételű kérdést intézett nyílt levelében Orbán Viktor miniszterelnökhöz egy nyugdíjas rendőr őrnagy, amelyek a rendvédelmi dolgozók helyzetével kapcsolatosak. A kérdések között a nyugdíjas rendőr felveti, hogy ha a kormány - mint korábban bejelentették - karcsúsítani akar a közszolgálaton, akkor hová irányítaná vissza a több ezer volt hivatásost. Hivatkozik arra, hogy az állománytábla - a rendőrségen betölthető álláshelyeket, pozíciókat tartalmazó lista - véges, vagyis, ha feltöltik a nyugdíjból visszairányítottakkal, akkor nem lesz hely a most felszerelt fiataloknak.

A levélben felhívja a miniszterelnök figyelmét, hogy ha hivatásos szolgálatra alkalmatlan minősítéssel ment valaki nyugdíjba, akkor kérdéses, mitől lesz megint alkalmas, hacsak nem rontanak a színvonalon, esetleg eltörlik az éves emelt szintű egészségügyi elvárásokat. Több ezer nyugdíjas újbóli felszerelésének ráadásul magas költségei vannak, mert az állománytábla szerinti magasabb illetmény illeti őket, mivel egyszer már megjárták a szamárlétrát. Az etikai kódexben pedig az szerepel, hogy nem kerülhet a hivatásos fizetésképtelen állapotba, az anyagi helyzetének stabilnak kell lennie - sorolja egyebek mellett a nyugállományú őrnagy.

Hortobágyi István korábban évekig szóvivő volt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon, leszerelése után az MSZP tagja lett.

Hortobágyi István nyílt levele

„Orbán Viktor

Magyarország miniszterelnöke

B u d a p e s t

Tárgy: nyílt levél

Miniszterelnök Úr!

Már írtam Önnek a Facebook weboldalán nyílt levelet a rendvédelmi elképzeléseikkel kapcsolatban, de nem méltatott figyelemre. Ha már nekem nem válaszolt, akkor legalább a hivatásosok szakszervezeti vezetőinek, és rajtuk keresztül 63 ezer hivatásosnak, továbbá 29 ezer nyugdíjasnak mondhatott volna pár szót arról, hogy mi ez a mértéktelen gyűlölet Önben velünk szemben?! Gondolom, tisztában van azzal is, hogy hónapok óta tart bizonytalanságban ennyi embert, megfejelve őket a családjukkal, mert alapvetően őket is érintik a tervezett megvonások, főként a korkedvezményes nyugdíjak elvétele. Azért írok csak Önnek, mert hibbant végrehajtóival értelmetlen bármilyen párbeszéd. Lázár János hivatásos bűnpártolóval (Jogász, vagy nem? A jogász pedig mindig más zsebében turkál, mint most is.) felesleges tárgyalnunk, mert annak ellenére, hogy már az elmúlt ciklusban is a rendészeti bizottság vezetője volt, fogalma sincs a szakterületről, és az ott dolgozókról. Dr. Pintér Sándor pedig nekem hiteltelen. Aki ezt az életpályamodellt megalkotta csak azért, hogy ő jól járjon, és 48 évesen elmehessen nyugdíjba, majd becsukná a boltot, az előttem nem ember. És senki nem ember előttünk, aki nem folytat velünk párbeszédet, aki nem hajlandó együttműködésre. Ugye, Elnök Úr?

Nem lesz nehéz dolga, ígérem, mert csak kérdéseket fogok feltenni. Nem kell azonnal válaszolnia, mert úgyis képtelen lesz rá. Még Ön is. Akkor kezdem:

1) Ha karcsúsítani szándékoztak a közszolgálatokon (Önök kommunikálták), akkor hová akarnak vissza irányítani több ezer volt hivatásost?

2) Tévednék, hogy az állománytábla véges?

3) Ugye nem akarnak rendőrállamot?

4) Tán félnek a választópolgároktól? Miért?

5) Ha elfoglaljuk az állománytáblát, akkor mi lesz a most felszerelt fiatalokkal?

6) A hivatásos pályákon idős emberekre, vagy egészséges fiatalokra van szükség? Kik szolgálnak hatékonyabban?

7) Eltörlik az éves emeltszintű egészségügyi elvárásokat?

8) Tudja Ön, hogy mi a különbség a hivatásos szolgálatra alkalmatlan, vagy a rokkant között?

9) Ha hivatásos szolgálatra alkalmatlan minősítéssel ment valaki nyugdíjba, akkor mitől lesz ismét alkalmas? Rontanak a színvonalon?

10) Az Ön TEK-es testőrsége hány éves korig védheti? Vagy lesznek 50 év feletti testőrei is?

11) Esetleg csak a TEK-re vonatkoznak az emelt követelmények? Mivel különb Ön, mint az a választó, akinek a szavazatáért kunyerált nemrég? Mitől több a fizetésük, mint azoknak, aki az utcán teszik kockára az életüket?

12) Ha felszerel, mégis mondjuk tízezer nyugdíjast, akkor tisztában van azzal, hogy mennyi a felszerelési költségük (eszközök, fegyverzet, irodák, stb…)?

13) Nem gondolja, hogy a nyugdíjak olyan állami garanciák, amihez, ha hozzányúlnak, akkor semmit nem fognak Önnek elhinni? Hogy megrendül az emberek bizalma az államhatalomban?

14) Gondolja, hogy akiktől elvenni készül a nyugdíját, a nyugállományba vonulásuk után nem vettek fel hiteleket? Hogy családok ezreit sodorja anyagi veszélybe? Vagy ez Önnek nem számít?

15) Hol van a világon ilyen visszamenőleges törvénykezés? Ön libáért vette a diplomáját? Nem tudja véletlenül, hogy Oxfordban már kitették-e szégyenfalra? Gondolja, hogy nemzetközi bíróságon ezért nem marasztalják el? Őket is korlátozni fogja?

16) Kitaláltak már valamit arra, hogy Lex Borkai ismét megúszhassa, és ne veszítse el a nyugdíját (1965. augusztus 31-én született ugyanis!)?

17) Érvényes lesz-e a nyugállományból visszaerőszakolt állomány vonatkozásában a Lex Borkai egyszeri kitöltése? Vagy a munka frontjára való visszahelyezés ismét lenullázza ezt a törvényt?

18) Milyen törvény kötelez arra egy hivatásost, hogy ismét a közszolgálatban dolgozzék? Nem vállalhat máshol munkát, csak ahol Ön megmondja? Ez nem diszkriminatív lépés?

19) Mi lesz, ha tömegesen nem veszik fel a munkát, mert alkotmányellenesnek ítélik ezt az egész eszetlen agymenést? Nem kapnak fizetést, vagy börtön várja azokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni, vagy munkanélkülivé válnak?

20) Mi van azokkal, akik időközben a polgári életben munkát találtak?

21) Gondolja, hogy a kényszer munkakedvet csinál?

22) Tudja-e, hogy minket az állománytábla szerint minden beosztásban magasabb illetmény illet meg, mert mi már egyszer megjártuk a szamárlétrát?!

23) Ha hétvégeken az aktív állománynak biztosítják a mellékállást, vagy egy magasabb keresetet, akkor ez milyen hatással lesz a költségvetésre?

24) Ha hétvégeken kereshetnek a hivatásosok, - szemben a hét közbeni megalázó jövedelmekkel - akkor mikor pihennek?

25) Olyan munkavállaló, aki éjjel-nappal dolgoztatva van, majd hétvégeken és szabadnapjain pedig megkeresi a betevőt, az nem szenved rövidtávon egészségromlást? S utána mi lesz vele?
Nem kéne időt és lehetőséget adni a pihenésre, feltöltődésre az állománynak? Erről nem Önöknek kéne cserébe gondoskodni?

26) Gondolja, hogy félelemből dolgozni fog a pótlékaitól megfosztott állomány? A folyamatos elvonások munkakedvet csinálnak?

27) Eltörlik az etikai kódexet? Ugyanis abban le vagyon írva, hogy nem kerülhet a hivatásos fizetésképtelen állapotba, az anyagi helyzetének stabilnak kell lennie! Vagy lesz indok legalább fenyítésre, és kirúgásra?

28) Ha visszatesznek a munka frontjára (amit kétlek), gondolják, hogy esküt fogunk mi nyugdíjasok ismét tenni? Miért is? Ha pedig nem teszünk ismét esküt, akkor mi alapján állapítanak meg katonai bűncselekményt a rovásunkra? Bebörtönöznek? Mi alapján?

29) Vagy különbséget tesznek a nyugdíjból visszaerőszakolt állomány és a még aktív állomány között? Mi politizálhatunk, és nem vonatkoznak ránk a még aktívakat érintő szabályok?

30) Önök szerint, ha az emberek ezt olvassák, akkor lesz olyan hülye, aki önként felszerel?

31) Vagy hülyékből elég ebben az országban annyi, akik elhiszik, hogy ha a saját erőszakszervezetüket legyengítik, vagy azokkal szembe mennek, akkor tovább tudják kormányozni ezt az országot? Hát nem veszik észre, hogy a hivatásosok, a volt hivatásosok, azok családjai milyen dühösek Önre, Önökre?

32) Nem akarja észrevenni, vagy agyára ment a húsz év hazudozása, amikor nekimegy az egész munkavállalói rétegnek, azzal a saját politikai sírját ássa?

33) Nem gondolja, hogy éppen a hivatásosok közötti szolidaritás, egység fogja a többi munkavállaló támogatásával áthúzni a népnyúzó elképzeléseiket? Ugyanis a gondolkodó emberek már tudják, hogy ez a járható út, hiába minden igyekezet a társadalom megosztására!

34) Most figyeljen igazán, mert ez a legfontosabb kérdés: nem akar még most, önként polgárbarát politikára váltani, vagy ha már marad nyakas, eltakarodni?!

Soha nem múló tiszteletlenséggel:

Hortobágyi István, nyugalmazott rendőr őrnagy”

 

Forrás: Privát Kopó

Vissza
2011.
április
11. 09:57

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek Demonstrációsorozatot szervezett az egész hétre a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDSZ)a szolgálati nyugdíj megtartása és a fizetések emelése érdekében. Az akció nem valami ellen irányul – hangsúlyozta korábban Kónya Péter, a szövetség elnöke –, hanem azt a hivatásuk védelme érdekében kezdeményezik.
Tovább
2011.
március
29. 18:01

„Az utolsó csepp volt” - Milliárdokkal sújtják a rendvédelmiseket

„Az utolsó csepp volt” - Milliárdokkal sújtják a rendvédelmiseket A Belügyminisztérium által zárolt 35 milliárdból mintegy 25 milliárdos elvonás a rendőrséget érinti, emellett még a korengedményes nyugdíjat is megszüntetik.
Tovább
2011.
május
06. 06:21

Giga-tüntetés: a mozdonyvezetők is csatlakoznak

Giga-tüntetés: a mozdonyvezetők is csatlakoznak A rendvédelmi dolgozók áprilisban kezdtek figyelemfelkeltő demonstrációt, hogy kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követeljenek, és a jelenlegi hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba.
Tovább
2011.
április
05. 08:07

Nem tárgyal Orbán az érdekvédőkkel

Nem tárgyal Orbán az érdekvédőkkel Orbán Viktor nem vesz részt a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának mai ülésén. Márpedig a Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalóasztalhoz ülő érdekvédők tőle vártak ígéretet arra, hogy megmaradjon az egyenruhások korkedvezményes nyugdíjba vonulása. Az utcai demonstrációkra készülő szakszervezetek egységesek: nem mondanak le a korhatár előtti nyugdíjról még a 20-30 százalékos béremelés és az életpályamodell ígéretére sem.
Tovább
2011.
április
06. 16:07

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek?

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek? A 60 évnél idősebb rendőrök a szükséges munkát vélhetően nem tudják elvégezni, másmilyet pedig nem tud biztosítani nekik a rendőrség, ha eltörlik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét a szervezetnél - derül ki egy a Független Hírügynökség birtokába került dokumentumból.
Tovább
2011.
április
05. 15:01

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás A keddre összehívott rendkívüli ülésen sem sikerült megállapodnia a rendvédelmi szakszervezeteknek a Belügyminisztériummal (BM) a nyugdíjról, illetve az életpályamodellről. Az áprilisi demonstráció megtartásának esélye így tovább nőtt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART