2013.
március
19. 20:02

Albert Flórián emlékkiállítás nyílt a Ferencvárosban

Címkék:
Albert kiállítás A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben kedden megnyílt az Albert Flórián emlékkiállítás, amelyet a tavalyelőtt elhunyt egyetlen magyar aranylabdás futballista személyes tárgyaiból, pályafutásának relikviáiból állítottak össze.

A korábban Szegeden, Nyírbátorban és Komáromban is bemutatott tárlaton szereplő tablók Albert Flórián sportpályafutását, családi életét, mindennapjait tárják a közönség elé. Emellett kupák, érmek tanúskodnak sportsikereiről, illetve mezek, melegítők és cipők sportolói hétköznapjairól.

"Albert Flórián és a Ferencváros összetartozik, várhatóan ez a kiállítás is helyet kap majd az új stadionunkban" - jelentette ki Kubatov Gábor, az FTC elnöke, hozzátéve, hogy ha a tervezett új aréna postacíme is megváltozik, akkor várhatóan az a legendás játékoshoz kötődik majd.

Albert 1959 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, a nemzeti csapatban pedig 31-szer volt eredményes. 1967-ben - a magyarok közül azóta is egyedüliként - kiérdemelte az Aranylabdát, amely ugyancsak megtekinthető a kiállításon.

Az 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes Albert Flórián 2004-től a Nemzet Sportolója volt.
Az Albert Flórián Alapítvány vándorkiállítása április 3-ig ingyenesen látogatható a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben naponta 10 és 18 óra között.

Forrás: MTI Fotó: Soós Lajos

Vissza
2011.
november
05. 09:17

Albert Flóriánt búcsúztatták az Üllői úton

Albert Flóriánt búcsúztatták az Üllői úton A róla elnevezett Üllői úti Stadionban megkezdődött Albert Flórián búcsúztatása. A Ferencváros legendás futballistája, az egyetlen magyar aranylabdás vasárnap éjjel 70 évesen hunyt el.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART