2012.
március
27. 10:23

Alcatel - Idősekre szabva

Címkék:
Alcatel 282 Újabb cég lép be az idősebb felhasználóknak gyártott mobilok piacára, a kínai fennhatóságú Alcatel két modellt hoz hazánkba, az egyik tényleg ütős.

Lassan külön magazint lehetne nyitni az idősebb felhasználók igényei alapján megálmodott telefonok tesztjeinek, hiszen a jelek szerint ez a piac egyre több gyártó szerint elég nagy ahhoz, hogy komolyan foglalkozzanak vele. Az Emporia mellett több kisebb cég is lát ebben fantáziát, több myPhone termék is járt nálunk, illetve voltak noname kínai versenyzők is mérsékelt sikerrel.

A dolog alapvetően érthető, sőt, egyre inkább van létjogosultsága, hiszen növekszik azon felhasználók száma, akik egyszerűen nem akarnak részt venni az okostelefonos őrületben, mert túl bonyolult, utálják a tapicskolást, nincs szükségük ennyi funkcióra, pusztán telefonálni szeretnének, s addott esetben az is fontos nekik, hogy jól látható legyen a kijelző és a gombsor. Persze le kell mondani egy sor funkcióról (böngészés, kamera, navigáció), de most már vannak olyan időstelefonok is, amelyekben van MMS, vagy éppenséggel Bluetooth. Tesztünk egyik szereplője is ebbe a kategóriába tartozik.

Az Alcatel második reneszánszát éli, legalábbis hazánkban biztosan. Bár minden évben kiállítanak a Mobile World Congressen és újabban már a Veletech kiállításon is, de csak az utóbbi időkben tudtak megint tényezővé válni, ami elsősorban annak köszönhető, hogy felismerték az Androidban a lehetőséget, és olcsó, belépő szintű, nagy számban értékesíthető okostelefonnal újítottak. Ez a biznisz most kifejezetten jól pörög, ezért más vonalon is történnek fejlesztések, ennek eredménye a következőkben bemutatandó két időstelefon, amelyeket a gyártó biztosított a számunkra. Az olcsóbbik modell a Vodafone kínálatában már elérhető, a drágábbik (de még mindig filléres) jószág pedig reményeink szerint hamarosan kapható lesz.

Forrás: mobilarena.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART