2012.
augusztus
16. 07:55

Alig maradt valami a nyugdíjvagyonból

malacnyugdíj A tavaly átvett mintegy háromezer milliárd forintnyi magán-nyugdíjvagyonból májusban már 600 milliárd forint sem volt meg - írja a Világgazdaság.

Május végén már 600 milliárd forint sem volt meg az egy évvel korábban átvett mintegy 3.000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-vagyonból - írja a csütörtöki a Világgazdaság. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYACSA) tavaly 1.400 milliárd forinttal csökkentette az államadósságot, az idén márciusban és májusban pedig további 80 milliárd forintot fordított erre.

A teljes nyugdíjvagyont tavaly a reálhozamok és a tagdíj-kifizetések visszafizetése is zsugorította, miközben kedvezőtlenül alakultak a tőzsdei árfolyamok is.

A lap közölte, az idei év első hónapjaiban javult a piaci hangulat, így a NYACSA vagyona nőtt, az áprilisi és májusi esések azonban nyomot hagytak az alapon, vagyona csökkent, júniusban viszont árfolyam emelkedés volt. Az MNB statisztikája szerint tavaly június óta a részvényeken több mint 180 milliárd forint az állam vesztesége - írja a lap.

Forrás: MTI/Világgazdaság/Origo

Vissza
2012.
augusztus
12. 11:53

A magánnyugdíj felét elmulatta a kormány

A magánnyugdíj felét elmulatta a kormány Nem az a legnagyobb baj, hogy a kormány nem vezette be az egyéni számlát a nyugdíjrendszerben, hanem, hogy folyamatosan olyan lépéseket hoznak, amelyek aláássák a nyugdíjrendszerbe vetett bizalmat – mondta Simonovits András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART