2012.
július
14. 11:31

Államtitkári üzenet a fiataloknak: lesz nyugdíjuk

soltész miklós Huszonnégy idős ember elhelyezésére alkalmas új szárnnyal bővült Balmazújvárosban a Nefelejcs idősotthon; az épületrészt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára és Tiba István polgármester adta át pénteken.

Tiba István (Fidesz) elmondta, hogy nagy szükség volt az eddig 26 idős embernek otthont adó épület bővítésére, a 24 új helyre 80-an jelentkeztek, ezért szeretnék folytatni a programot. A polgármester elmondása szerint az önkormányzat kiemelten kezeli a szociális ellátórendszer fejlesztését, tevékenységükben elsőbbséget élvez a fiatalok és az idősek helyzetének javítása. Az önkormányzat a kistérségben végzett példaértékű szociális tevékenysége elismeréseként az elmúlt két évben 90 millió forint támogatást nyert ilyen fejlesztésekre – tette hozzá Tiba István.

Soltész Miklós elmondta: az Új Széchenyi-terv pályázatai keretében mintegy 15 milliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre szociális intézmények, köztük idősotthonok építésére, fejlesztésére. Utalt az általuk elindított ágy- és matracpályázatra, amelynek során mozgatható motoros ágyakra, felfekvést megelőző matracokra pályázhatnak az intézmények. A balmazújvárosi intézménybe mintegy tucatnyi ilyen ágy, illetve matrac érkezhet ősszel – jegyezte meg az államtitkár.

Soltész Miklós a legfontosabb szociálpolitikai kérdésként említette, hogy megtörténtek a nyugdíjak megmaradását megerősítő változtatások. Ezek eredményeként az elkövetkező 20-25 esztendőben fenntartható lesz a nyugdíjrendszer, ami üzenet a fiataloknak: érdemes nyugdíjjárulékot fizetni, mert lesz nyugdíjuk. Minden nyugdíjaskorú megkapja a jogos emelést, vagyis a nyugdíjak megőrzik reálértéküket – tette hozzá.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART