2011.
április
19. 08:57

Álrendőrök fosztottak ki egy ajkai nyugdíjast

Címkék:
boríték Nyomozóknak adták ki magukat azok a tolvajok, akik egy korábbi lopásra hivatkozva csengettek be egy idős asszonyhoz Ajkán. A jóhiszemű nyugdíjas megmutatta nekik, hogy a bűntény óta hol tartja a pénzét, mire az álrendőrök kifosztották.

A két férfi déltájban csengetett be a 79 éves asszony ajkai lakásába. Azt állították, a rendőrségtől jöttek, és a korábbi lopással kapcsolatban szeretnének vele beszélni. A nyugdíjas beengedte a nyomozóknak hitt férfiakat, akik arra kérték őt: mutassa meg a korábbi lopás helyét, mert le akarják fényképezni. Az asszony megmutatta a szobában az eltulajdonított pénz helyét, majd a „rendőrök” kérdésére azt is elmondta, hogy a lopás óta egy másik helyiségben egy borítékban rejtette el a megtakarított 100 ezer forintját.

Az álrendőrök arra kérték, hogy számolja meg a pénzt, majd a borítékot a szekrény tetejére tették. Ezt követően a látogatók az asszonyt kicsalták a konyhába, majd nem sokkal később elmentek. Az ajkai nyugdíjas csak az idegenek távozását követően vette észre, hogy eltűnt a pénzes boríték. Az egyelőre ismeretlen elkövetőkkel szemben lopás miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: Népszabadság

Vissza
2011.
március
31. 10:24

A nagymama buktatta le a kábítószeres unokát

A nagymama buktatta le a kábítószeres unokát A lengyelországi Pabianiceban egy 83 éves nagymama a rendőrségre vitte a kertben szárított leveleket, mert azt gyanította, hogy az unokája marihuánát fogyaszt, esetleg árul is. A rendőrségen megvizsgálták a leveleket és bingó.
Tovább
2011.
február
12. 14:01

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón Több somogyi nyugdíjas fut a pénze után; átverte őket egy nyugat-dunántúli vállalkozás, amely termékbemutatóval egybekötött túrát szervezett számukra.
Tovább
2010.
február
11. 19:59

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló

Bocsánatot kért áldozataitól a rabló Elfogták azt a férfit, aki egy évig tartotta rettegésben a Pápán és környékén élőket. Egyedülálló, idős emberekhez tört be. Áldozatait megkötözte, pénzüket és ékszereiket elvette. Volt, hogy az ijedtében sikítozni kezdő asszonyt kalapácsnyéllel többször megütötte. A férfi 2008 decemberétől tavaly január végéig öt helyre tört be, majd csaknem egy év után, karácsony előtt ismét lecsapott. Januárban fogták el a rendőrök.
Tovább
2010.
július
31. 10:39

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek Egyedülálló bűnmegelőzési klub indult időseknek Újbudán, ahol havonta ismert szakemberek tartanak előadásokat, és bemutatkoznak azok a kortárs-segítők is, akik szakemberként - például nyugdíjas rendőrként - segíthetik a tanácsadást.
Tovább
2011.
április
16. 09:17

Elképesztő történet: hipnózissal rabolnak ki idős embereket

Elképesztő történet: hipnózissal rabolnak ki idős embereket Hipnotizőr rablóra vadászik a rendőrség Oroszországban. Az illető áldozatai zömmel idős korúak, akiket bankfiókokban ejt transzba. Hipnózissal ráveszi őket, hogy vegyék ki összes pénzüket, és adják neki. Módszerét – és őt magát leplezetlen arccal – rögzítette az egyik bank biztonsági kamerája.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
2010.
november
24. 10:09

Így verik át az időseket a termékbemutatókon

Így verik át az időseket a termékbemutatókon "Fergeteges bemutató", "ingyenes tanácsadás", "meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük", "a csodamatrac rendbe hozza", "INGYEN! INGYEN! INGYEN! GARANTÁLT NYEREMÉNY!" Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják - elsősorban az idősebb korosztályt - a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán - ha nem később - kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
2011.
március
05. 12:54

Megint bejött a régi trükk

Megint bejött a régi trükk Újra a régi trükkel loptak meg egy idős bácsit Gyulán. A 80 éves férfi lakásába pénteken délelőtt azzal az ürüggyel ment be egy idegen, hogy 40 ezer forintot hozott.
Tovább
2011.
március
21. 17:33

Megrovást kapott a nyugdíjas, aki árammal védte a kertjét

Megrovást kapott a nyugdíjas, aki árammal védte a kertjét Szoboszlai Barna megunta, hogy lopják a termést a kertjéből, ezért elektromos áramra kapcsolt vezetéket állított fel a kerítéstől 1-3 méterre a kertjében (amit egyébként csak éjszakánként működtetett), hogy megvédje a területet, és ebből nem is csinált titkot a faluban, Kesznyétenben.
Tovább
2011.
április
18. 09:04

Védjük meg magunkat a zsebtolvajoktól!

Védjük meg magunkat a zsebtolvajoktól! A húsvéti időszakra készülődve többen látogatnak ki a piacokra, bevásárló központokba. Ilyenkor törvényszerű, hogy ismét elszaporodtak a zseblopás módszerével elkövetett lopások, amelyeket elsősorban piacokon, autóbuszokon, utazás során, vagy az azokra történő fel- illetve leszállás alkalmával követnek el.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART