2013.
február
27. 16:15

Áprilistól válthatnak fenntartót az Arany Alkony Idősotthonok

Címkék:
Aranyalkony Paskál Otthon Budapest Főváros Kormányhivatala visszavonta a korábbi fenntartó, a Kálvin János Presbiteri Misszió működési engedélyét. Egyben arra kötelezte a missziót, "hagyjon fel a szociális szolgáltatással" március 31-éig az Arany Alkony Idősotthonokban.

A működési engedély visszavonásának fő indoka az volt, hogy a legalapvetőbb tárgyi feltétel, a szolgáltatásnak helyt adó épületek jogi helyzete rendezetlen, a tulajdonos és a jelenlegi fenntartó között továbbra sincs érvényes megállapodás, továbbá a személyi feltételek kötelező előírásainak sem felel meg a fenntartó.

A hivatal tájékoztatása szerint a határozat értelmében a missziónak március végéig kell gondoskodnia az otthonokban élő több mint ezer ellátottról.

Arra is kitértek, hogy a fővárosi önkormányzatnak csak abban az esetben lenne ellátási kötelezettsége, ha március végéig az új fenntartó nem kapná meg a működési engedélyt. Utaltak arra, hogy a fenntartói feladatok ellátására az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) jelentkezett, a kérelem elbírálása folyamatban van.

Az ügy előzményei közé tartozik, hogy a kormányhivatal 2013 januárjában tárgyalást tartott az érdekelt felek - a Kálvin János Presbiteri Misszió, a fővárosi önkormányzat, az épületek tulajdonosa, valamint a fenntartást kérelmező EMIH Olajág Otthonok - képviselőinek részvételével, ám nem született egyezség közöttük.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
május
19. 15:29

Arany Alkony-ügy: az igazság felé?

Arany Alkony-ügy: az igazság felé? Az Arany Alkony Idősotthonok lakói szerint nem igazak a médiában elhangzott, az intézmények munkatársait ért vádak; erről az érintettek képviselői, valamint az otthonok vezetői beszéltek - írja az Egészségkalauz.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
2012.
szeptember
11. 10:06

Arany Alkony: új fenntartóra várnak az idősotthonok

Arany Alkony: új fenntartóra várnak az idősotthonok Még mindig nem adta át a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonok új fenntartójának, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek (EMIH) a fővárosi kormányhivatal. A korábbi üzemeltető, a Kálvin János Presbiteri Misszió a lakók szerint azonban pénzhiány miatt csökkenti az ellátásuk színvonalát.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART