2013.
június
12. 12:50

Árvíz - Baranyában erősítették és magasították a gátakat

Címkék:
gátszakadás Baranyában több helyen a gátak megerősítésére, magasítására volt szükség az elmúlt órákban a dunai árvízi miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Kasza Anett azt mondta: a legintenzívebb védekezést folytató településen, Dunaszekcsőn 60 tűzoltó homokzsákokkal erősítette meg a mintegy 50 ingatlan védelmét szolgáló Széchenyi utcai földgátat, a Halász utcai idősek otthonánál szivattyúval próbálják megelőzni az épület elöntését. Dunaszekcső szennyvízhálózatának működtetéséhez egy, a korábbinál nagyobb teljesítményű szivattyút használnak.

Kasza Anett szólt arról is, hogy az éjszaka folyamán hazaérkeztek Pest megyéből azok a tűzoltók, akiket az elmúlt napokban vezényeltek a térségbe. Ők mostantól a baranyai védekezést segítik. Velük együtt 300 hivatásos és napi 150 önkéntes dolgozik a veszélyeztetett területeken.

A szóvivő megjegyezte: a Duna vízszintje jelenleg Dunaszekcsőnél 963, Mohácsnál 952 centiméter, a tetőzést csütörtökre, 985 és 975 centiméterre várják. A rekordmagasság 984, illetve 992 centiméter, melyet 1965-ben mértek.

Forrás: MTI, Fotó: Újvári Sándor

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART